Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

PISICA eșecului campaniei vaccinării ATERIZEAZĂ în curtea lui Iohannis - Jurma: E EȘECUL programului România Educată

Facebook
octavian jurma

Epidemiologul Octavian Jurma susține că eșecul campaniei de vaccinare reprezintă eșecul programului România Educată. Faptul că un elev nu știe cât e lungimea Nilului e mai puțin grav decât faptul că nu știe ce face vaccinul pentru organismul său, este opinia medicului. Octavian Jurma a analizat statistica prezentată de ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, potrivit căreia cei mai mulți elevi nu vor să se vaccineze.

Mulți români se gândesc să plece din țară din motive de siguranță sanitară, este concluzia epidemiologului. „Astfel de statisticii te dezarmează și fac tot mai mulți români să se gândescă serios la emigrare din motive de siguranță sanitară pentru ei și copiii lor. Oricât ai fi de individualist, nu poți să îți crești copiii în afară comunității, iar comunitatea a hotărât în majoritate să se infecteze cu boli care pot nenoroci pe viață un copil, inclusiv copilul tău”, spune Jurma.

Citește și: VIDEO Raed Arafat DĂ VINA pe ALTE ȚĂRI: Nici acolo oamenii cu anticorpi NU au parte de libertățile celor vaccinați

 

Medicul consideră că eșecul campaniei de vaccinare poate fi explicat prin problemele din sistemul de educație. „Până la urmă faptul că un elev nu știe cât e lungimea Nilului e mai puțin grav decât faptul că nu știe ce face vaccinul pentru organismul său și societatea în care trăiește. Eșecul campaniei de vaccinare este în primul rând un succes al campaniei de relaxare. În al doilea rând însă, este un eșec al programului România Educată care de altfel nici măcar nu a încercat să educe elevii în privința importanței vaccinului în istoria de luptei noastre cu boli devastatoare chiar pentru ei, copiii noștri. Poate că un bun început ar fi să fim mai precupati de ceea ce învață copiii în școală decât de prezența lor fizică în școală”, mai spune Octavian Jurma. Statistica întocmită de Ministerul Educației arată că peste 77% dintre elevi nu intenționează să se vaccineze.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.