Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Pitești: Protecția Consumatorilor a dat amenzi de peste 75.500 de lei la principalii comercianţi de produse importate din China

The Sikkim Chronicle
Protectia Consumatorilor

Comisarii pentru protecţia consumatorilor au găsit o serie de nereguli la doi operatori economici din Piteşti, care sunt principalii comercianţi de produse importate din China, fiind aplicate nouă amenzi contravenţionale, în valoare de 75.500 lei, şi oprite de la comercializare produse de peste 78.000 de lei, informează Agerpres.

Potrivit unui comunicat al Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC) remis marţi AGERPRES, în cadrul campaniei de control desfăşurată în judeţul Argeş, în această perioadă, echipele mixte de control ale Comisariatului Regional pentru Protecţia Consumatorilor (CRPC) Regiunea Sus-Muntenia Ploieşti au verificat produsele importate din spaţiul extracomunitar, în zonă.

În acest context, au fost verificaţi doi operatori economici care sunt principalii comercianţi, din Piteşti, ai produselor importate din China.

"Pentru deficienţele constatate, comisarii au aplicat nu mai puţin de 9 amenzi contravenţionale, în valoare totală de 75.500 lei, dispunându-se totodată şi următoarele măsuri complementare: oprirea definitivă de la comercializare a unor jucării periculoase: 221 bucăţi, în valoare de circa 3.800 lei, oprirea temporară de la comercializare a unor articole textile, încălţăminte, cosmetice, jucării - 2.426 bucăţi, în valoare de peste 78.000 lei", se arată în comunicat.

Principalele abateri constatate au vizat comercializarea unor jucării periculoase, notificate prin sistemul de alertă rapidă RAPEX, a unor jucării fără marcaj de conformitate CE, precum şi fără elemente de informare (instrucţiuni sau avertizări) în limba română.

De asemenea, a fost constatată comercializarea unor articole textile, de marochinărie sau cosmetice, fără elemente de identificare şi caracterizare în limba română (compoziţie fibroasă, instrucţiuni de întreţinere sau curăţare, denumire şi adresă importator/distribuitor) şi a unor articole de încălţăminte fără pictograme sau informaţii similare.

Echipele mixte ale CRPC Ploieşti continuă acţiunile de control, în regiune, şi în zilele următoare.

Citește și: EXCLUSIV Angajații de lux ai României: peste 50 de bugetari au salarii care depășesc 50.000 de lei pe lună .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.