Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Placido Domingo, acuzat în SUA de hărţuire de către 20 femei, a fost întâmpinat cu braţele deschise la Moscova

Agerpres
Placido Domingo

Cântăreţul spaniol Placido Domingo, acuzat în Statele Unite de hărţuire de către 20 femei, a fost întâmpinat cu braţele deschise marţi la Moscova, unde artistul s-a declarat "bucuros" să concerteze în această săptămână, informează AFP, potrivit Agerpres.

Scenele europene continuă să-l includă în programul lor pe starul de 78 de ani, recent aplaudat în Austria, Ungaria şi, duminică, la Zurich. 

Cariera sa pare să se fi încheiat însă în Statele Unite, în urma publicării în lunile august şi septembrie a două investigaţii ale Associated Press, conform cărora 20 de femei susţin că Domingo le-a hărţuit. 

La o conferinţă de presă susţinută în capitala Rusiei, legendarul tenor - acum bariton - a evitat subiectul, care a dus la demisia sa la începutul lunii octombrie de la conducerea operei din Los Angeles la care se afla din 2003, precum şi anularea spectacolelor sale pe mai multe scene americane.

Citește și: Cuba Gooding Jr a fost acuzat că a hărţuit sexual 14 femei şi se va prezenta în faţa judecătorului în decembrie

"Ancheta este în curs, nu pot vorbi", s-a eschivat el, întrebat de AFP. 

"Sunt extrem de fericit să mă întorc în Rusia", a adăugat artistul, promiţând că va concerta în curând la Teatrul Bolşoi din Moscova. 

Celebrul violonist şi dirijor Iuri Başmet, care urmează să cânte alături de Domingo joi într-o sală de concerte din capitala Rusiei, şi-a declarat "imensa bucurie" că va putea urca pe scenă alături de "maestru".

"L-am iubit, îl iubim şi vom continua să-l iubim", a adăugat el. 

Femeile citate de AP îl acuză pe Domingo de atingeri, sărutări forţate, remarci deplasate şi probleme ulterioare în carieră, în caz de refuz. Conform dovezilor, aceste fapte s-ar fi petrecut cel puţin de la sfârşitul anilor '80. 

Domingo, considerat unul dintre mai mari cântăreţi ai secolului al XX-lea, s-a apărat în faţa acestor acuzaţii pe care le-a apreciat drept "inexacte", şi a subliniat că toate interacţiunile şi relaţiile sale au fost întotdeauna consensuale. 

Placido Domingo urmează să cânte la Opera din Viena pe 1 noiembrie.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.