Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Plafonarea prețului la lemne va aduce blocaje severe pe piață și penurie! Avertismentul AMRCR

Romsilva
lemne de foc

Asociația Marilor Rețele Comerciale din România (AMRCR) susține că plafonarea prețului la lemnele pentru încălzire doar la vânzătorul final va crea blocaje pe piață și cere o revizuire a ordonanței Guvernului. Potrivit unui comunicat, AMRCR împărtășește îngrijorările asociațiilor de profil în ceea ce privește prevederile OUG 134/2022 privind unele măsuri în vederea protejării consumatorului final în ceea ce privește utilizarea materialelor lemnoase.

AMRCR consideră că, în forma actuală, Ordonanța de Urgență care plafonează prețul la materialele lemnoase necesare pentru încălzire în sezonul rece nu își va atinge scopul declarat și ar putea determina obstacole în piața lemnului, generând dificultăți de achiziție a lemnului de foc și a produselor derivate din lemn, cu repercusiuni asupra consumatorului final.

„Credem că plafonarea de preț doar la vânzătorul final, va crea blocaje pe piață și va afecta desfășurarea concurențială a activității operatorilor din domeniu, penalizând exact acele companii care respectă regulile pieței și sunt responsabile față de consumator”, se arată în comunicat.

AMRCR cere revizuirea cât mai rapidă a actului normativ, cu atât mai mult cu cât, în opinia reprezentanților asociației, este necesar ca reglementările să includă precizări clare privind aplicabilitatea și modul de implementare, pentru a evita o eventuală distorsionare a pieței în plină criză a energiei și în debutul sezonului rece. Guvernul a adoptat, săptămâna trecută, decizia de plafonare a prețurilor la lemnele de foc.

„Vom decide ca prețul la lemnul de foc să fie plafonat la 400 de lei pe metrul cub, la 1500 de lei pe tonă la brichetele de lemn și la 2000 de lei la peleți”, anunța premierul Nicolae Ciucă.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.