Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Noul plan-cadru în învățământ

notebook-675227_960_720

Adrian Curaj, ministrul Educației Naționale, a prezentat marți, 5 aprilie, planul-cadru pentru învățământul gimnazial, aplicabil începând cu anul școlar 2017- 2018.

Planul oferă timp profesorului pentru inovare și creativitate la clasă, însoțit de resurse educaționale deschise, susține un comunicat de presă al ministerului. Astfel, 75% din timpul de la clasă va fi dedicat procesului de predare și evaluare, restul de 25% fiind la dispoziția profesorului.

Alte noutăți asociate planului-cadru pentru învățământul gimnazial vizează reechilibrarea ponderii diferitelor ariilor curriculare, introducerea unei noi discipline (Informatică și TIC) și creșterea ponderii Curriculumului la decizia școlii (CDS): între 1-3 ore în clasele V-VII și între 1-4 ore în clasa a VIII-a. De asemenea, se asigură studierea sistematică a 'noilor educații' în toți anii de gimnaziu, în cadrul disciplinei Educație socială: Gândire critică și drepturile copilului, Toleranță și educație interculturală, Educație juridică și cetățenie democratică, Educație economico-financiară și antreprenoriat, arată sursa citată.

De asemenea, deși ministerul evită să vorbească despre asta în comunicat, noul plan permite prelungirea programului săptămânal de la 30 la 34 de ore.

Puteți vedea înregistrarea integrală a conferinței de presă aici:

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.