Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Plan de forţă al Belgiei împotriva radicalismului islamist

armata bruxelles alerta terorista

Guvernul belgian a anunţat vineri recrutarea până în 2019 a 1.000 de poliţişti suplimentari pentru lupta împotriva terorismului şi un plan în valoare de 39 de milioane de euro pentru a combate radicalismul în mai multe comune situate în apropierea canalului maritim din Bruxelles, între care care Molenbeek, relatează AFP.

Recrutările poliţiştilor federali se vor efectua în următorii ani - 300 în 2016, 500 în 2017 - pentru a atinge numărul de 1.000 în 2019, a indicat guvernul belgian potrivit căruia aplicarea măsurii va costa 300 milioane de euro. Aceşti poliţişti vor avea sarcina 'de a înţelege diferite fenomene penale legate de terorism", potrivit guvernului. Consiliul de miniştri a deblocat de asemenea 39 milioane de euro pentru poliţie şi justiţie în cadrul unui plan de acţiune împotriva 'radicalizării, a extremismului violent şi terorismului în zona canalului' maritim care leagă Bruxelles de fluviul Escaut.

Ministrul de interne , Jan Jambon, a anunţat la o zi de la atentatele comise la 13 noiembrie la Paris că doreşte 'să cureţe Molenbeek', comuna din Bruxelles de unde sunt originari Salah Abdeslam şi Abdelhamid Abaaoud, ucis în asaltul de la Saint-Denis, în apropiere de Paris, la 18 noiembrie. 'La începutul săptămânii, primii agenţi suplimentari au fost deja desfăşuraţi pe teren', a explicat premierul Charles Michel, la încheierea consiliului de miniştri. În ceea ce priveşte forţele de poliţie, planul prevede '160 de poliţişti în plus pentru poliţia judiciară şi 325 pentru poliţia administrativă', potrivit unui comunicat oficial, anunţă Agerpres.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.