Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Plângere în justiţie împotriva guvernului regional din Bruxelles

bruxelles city2

Cinci locuitori din Bruxelles sprijiniţi de ONG-ul ClientEarth au depus miercuri o plângere împotriva guvernului regional al capitalei belgiene cerând măsuri concrete împotriva poluării aerului, a anunţat această organizaţie neguvernamentală, transmite AFP. Plângerea vizează în special concentraţiile de dioxid de azot (NO2) din atmosferă, care provin, în proporţie de circa două treimi, de la traficul de automobile, a explicat pentru AFP Ugo Taddei, avocat pentru acest ONG de jurişti specializaţi în problematici de mediu.

El reproşează guvernului Regiunii Capitalei Bruxelles că a adoptat abia în iunie anul acesta documentul intitulat ''Plan Air Climat Energie'' pentru combaterea emisiilor poluante, în timp ce o directivă a Uniunii Europene din 2010 reamintea statelor membre obligaţiile lor în acest domeniu. Pe de altă parte, măsurile prevăzute de acest plan sunt mult prea generale şi nu îndeplinesc cerinţele Directivei europene privind calitatea aerului, indică ClientEarth într-un comunicat, cerând un plan real de luptă împotriva poluării aerului din Bruxelles.

Acţiunea, înaintată în faţa unei jurisdicţii civile a unui tribunal de primă instanţă din Bruxelles, ar putea duce la o hotărâre într-un termen de 12 până la 18 luni, potrivit organizaţiei neguvernamentale. ''Problema nu este doar la nivelul capitalei Bruxelles, există încălcări (ale pragurilor legale de emisii poluante) în întreaga Europă, însă Bruxelles este unul dintre oraşele cele mai aglomerate din Europa şi este evident că avem dreptul să cerem un aer mai curat aici'', a mai spus Taddei. Potrivit acestuia, ''67% din emisiile de dioxid de azot provin din traficul rutier, iar 90% din cadrul acestor două treimi sunt produse de motoarele diesel, conform Agerpres.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.