Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

PLÂNGERE penală pe numele lui Dominic Fritz: primarul Timișoarei e ACUZAT de incitare la discriminare

Express de Banat
Dominic Fritz

Primarul Timișoarei, Dominic Fritz, va da cu subsemnatul în fața oamenilor legii. Cel mai probabil edilul va fi citat să dea explicații după ce a cerut, public, instituirea de restricții doar pentru persoanele nevaccinate. Avocatul timișorean Alexandru Mușătoiu a anunțat, pe Facebook, că va face plângere pe numele lui Fritz.

"Vă anunț oficial că mâine voi depune personal plângere penală împotriva primarului Fritz pentru incitare la discriminare. Ce e prea mult, e prea mult!", a scris avocatul Alexandru Mușătoiu pe Facebook.

Iată ce a scris primarul Timișoarei pe Facebook:

"Nu, nu sunt de acord! Comitetul Județean pentru Situații de Urgență, din care NU mai fac parte, a decis că, potrivit regulilor naționale, Timișoara trebuie să intre într-o carantină de noapte, în week-enduri.

Restricțiile aplicate tuturor timișorenilor, indiferent dacă s-au vaccinat sau nu, sunt nedrepte, vor afecta economia locală care suferă grav din cauza pandemiei și a scumpirilor, și învrăjbesc oamenii. În primăvară situația era diferită: nu aveam încă vaccinul disponibil pentru toți.

Cer imperativ Guvernului, singurul decident în privința măsurilor, ca persoanelor care s-au vaccinat să nu le fie aplicate restricțiile, în Timișoara și peste tot în țară.

Nu mai este niciun dubiu: acest val este un val al nevaccinaților. 97% dintre cei internați în luna septembrie la Spitalul Victor Babeș din Timișoara sunt nevaccinați.

Sunt un partizan al măsurilor care încurajează vaccinarea, singura care ne poate scoate, cu adevărat, din pandemie. În Timișoara s-a organizat primul maraton de vaccinare. Primăria a făcut o campanie publică pentru vaccinare, inclusiv prin panouri în oraș. Primii români care s-au vaccinat în cabinetele medicilor de familie au fost din Timișoara, într-un proiect pilot pus pe picioare împreună cu Ministerul Sănătății. Am organizat caravane și un centru mobil de vaccinare care să imunizeze acasă persoanele care nu se pot deplasa. Am avut 13 centre de vaccinare, în toate zonele.

Pe scurt, am creat condiții ca toți timișorenii care vor să se vaccineze să o facă. Avem 230.000 de persoane vaccinate complet în județul Timiș și peste jumătate sunt din Timișoara. Nu e suficient. Cred că am fi putut sta mai bine dacă măsurile de relaxare ar fi fost corelate cu rata vaccinării. Și cu numărul de teste, că iarași județele care iau în serios testarea sunt primele unde se impun restricții.

Este timpul să acordăm recunoaștere, prin măsuri clare, responsabilității individuale și colective și să nu-i obligăm pe cei care s-au vaccinat deja să îndure, din nou, aceleași restricții.

Toată lumea știa că va veni încă o toamnă dificilă, și ne-am pregătit. Am crescut capacitatea la ATI (nu vorbesc de ”paturi” pentru că nu patul în sine e problema, ci personalul). Programul Oxigen pentru Timișoara, prin care furnizăm concentratoare de oxigen, gratuit și acasă, locuitorilor din întreg județul este, în continuare, activ. La fel și aplicația Pandemic Controller care leagă Spitalul Victor Babeș de medicii de familie pentru urmărirea pacienților cu Covid la domiciliu. Dar acestea sunt acțiuni de ameliorare a efectelor.

Singura cale să prevenim internările la ATI și pierderea altor vieți, prin blocarea spitalelor, este vaccinarea. Or, restricțiile generalizate, la fel ca și relaxarea generalizată, descurajează vaccinarea".

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.