Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Plângere penală pe numele viceprimarului USR al Timișoarei: un director în prag de demitere ACUZĂ că NU a făcut 14 zile de muncă folosul comunității

Orasul Timisoara
Ruben Latcau

Viceprimarul USR al Timișoarei, Ruben Lațcău, ar mai avea de executat 14 zile de muncă în folosul comunității, după ce a fost prins conducând cu permisul suspendat. Culmea, Lațcău a făcut muncă în folosul comunității la Horticultura, societate aflată în subordinea Primăriei Timișoara, condusă de Andrei Drăgilă, director pe care Lațcău a încercat să îl schimbe de mai multe ori. Condamnarea a avut loc înainte ca useristul să devină viceprimar, iar acum Horticultura face plângere, după mai bine de un an de zile în care a tăinuit infracțiunea.

„O bombă politică cu iz penal va fi detonată mâine, când la Parchetul de lângă Judecătoria Timișoara va fi înregistrată oficial o plângere a SC Horticultura SA Timișoara care, în urma unei anchete interne administrative, a stabilit că Ruben Lațcău, actualul viceprimar al Timișoarei, a trișat cu 14 zile, în perioada mai – iulie 2020, când a efectuat pedeapsa de 80 de ore de muncă în folosul comunității, din Dosarul 8010/P/2018. Deși avea de efectuat 40 de zile, a câte două ore zilnic, de muncă în folosul comunității la societatea locală de horticultură, Ruben Lațcău a reușit să păcălească sistemul cu 28 de ore – adică 14 zile – așa cum reiese din declarațiile olografe a trei angajați implicați în acest proces. Dar nu aceste zile restante pot deveni neapărat problema cea mai mare a lui Ruben Lațcău, ci posibilitatea redeschiderii acestui dosar și a condamnării sale. De ce? Pentru că în conformitate cu Legea 253/2013 și a Alineatului 3 din Ordonanța de renunțare a urmăririi penale, era obligat că în maximum șase luni de la stabilirea acestei pedepse să se prezinte la sediul societății și să înceapă orele stabilite de procuror. Diferența de timp din 22.10.2019 – data ordonanței – și 26.05.2020- prima zi pontată la Horticultura – este de 7 luni și 4 zile, ceea ce poate conduce la redeschiderea dosarului și trimiterea lui în instanța”, susține consilierul social-democrat radu Țoancă.

 

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.