Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Plante de canabis descoperite la case de vacanţă din Covasna şi Harghita

cannabis

Plante de canabis descoperite la case de vacanţă din Covasna şi Harghita

Polițiștii Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Harghita, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T. – Biroul Teritorial Harghita, au documentat activitatea infracțională a unui bărbat bănuit de comiterea infracțiunilor de trafic de droguri de risc și deținere de droguri de risc, pentru consum propriu, fără drept.

La data de 10 octombrie 2023, polițiștii Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Harghita, din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Târgu-Mureș, împreună cu procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism - Biroul Teritorial Harghita, au efectuat 2 percheziții domiciliare, la două imobile, case de vacanță, din localitatea Merești, județul Harghita, respectiv localitatea Ghidfalău, județul Covasna, anunță Poliția Română.

Din cercetări a reieșit că, în cursul anului 2023, acesta ar fi înființat în curtea a două imobile (case de vacanță), pe care le-ar deține în localități din județele Harghita și Covasna, două culturi de canabis, în scopul comercializării, oferirii acestui drog de risc altor persoane, cât și pentru consum propriu.

În urma activităților desfășurate de polițiști, au fost descoperite 20 de plante de canabis și 14 tulpini ale unor plante de canabis recoltate recent.

Totodată, au fost descoperite aproximativ 500 de grame de materie vegetală de culoare verde oliv, având un miros specific de canabis, despre care există bănuiala rezonabilă că ar proveni de la plantele deja recoltate, precum și alte dispozitive folosite la mărunțirea și cântărirea materiei vegetale.

Față de un bărbat, de 55 de ani, din județul Covasna, procurorul de caz a dispus măsura controlului judiciar, pentru 60 de zile.

Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcția Operațiuni Speciale din cadrul Poliției Române.

Acțiunea a beneficiat de sprijinul polițiștilor Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Covasna și al polițiștilor Serviciului pentru Acțiuni Speciale din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Harghita.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.