Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Planul controversat al lui Recep Tayyip Erdogan: Ce vrea să facă URGENT după lovitura de stat

erdogan

Preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan a promis să resusciteze planul urbanistic referitor la piaţa Taksim din centrul Istanbulului, un proiect foarte controversat ce a declanşat în 2013 proteste antiguvernamentale violente, transmite Reuters.

Tentativa de puci eşuată nu va stopa acest plan urbanistic, a indicat Erdogan, referindu-se la un proiect ce riscă însă să divizeze şi mai mult ţara.

Citește și: Un prezentator și-a tatuat 5 copaci pe abdomen / FOTO

'Cu voia lui Dumnezeu, mai întâi vom construi cazarma în (piaţa) Taksim după planul istoric, fie că le convine sau nu', le-a declarat preşedintele susţinătorilor adunaţi în cursul nopţii de luni spre marţi în faţa locuinţei sale din Istanbul.

El a afirmat că viitoarea cazarmă va funcţiona ca muzeu al oraşului şi că istoricul Centru Cultural Ataturk va fi demolat, pentru a face loc în piaţa Taksim primei opere din Turcia.

Citește și: LEȘIN în masă în New York: Zeci de persoane au picat, instant, pe stradă / FOTO

Piaţa Taksim şi parcul Gezi, unul din puţinele spaţii verzi ale metropolei de pe Bosfor, constituie de multă vreme simboluri ale Turciei seculare.

În iunie 2013, o mobilizare masivă pentru a împiedica distrugerea parcului Gezi în favoarea unui proiect imobiliar s-a transformat într-un protest faţă de 'deriva autoritară şi islamistă' a guvernului islamo-conservator. Reprimarea violentă a manifestaţiilor de către poliţie a provocat 8 morţi şi mii de răniţi, însă Erdogan a suspendat proiectul.

Citește și: HALUCINANT Două asistente medicale s-au dus băute la serviciu / VIDEO

Proiectul imobiliar contestat este compus dintr-un complex rezidenţial şi comercial şi reconstituie o fostă cazarmă otomană, conform dorinţei preşedintelui Recep Tayyip Erdogan, prim-ministru în 2013 şi ţinta principală a protestelor, scrie agerpres.ro.

Citește și: Experţii aduc veşti sumbre dinspre Turcia: ‘Sunt ultimele 3 luni de pace la Marea Neagră’

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.