Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Planul de campanie pentru Mircea Diaconu: alianța ALDE - Pro România și-a ales strategia

strategie

Sorin Cîmpeanu, copreședintele alianței electorale ALDE-Pro România pentru susținerea la prezidențiale a lui Mircea Diaconu, a transmis miercuri pe Facebook planul de campanie al „Alianța 1 OM”:

  • „În calitate de co-președinte al alianței electorale care îl susține pe Mircea Diaconu la alegerile din noiembrie, promovez în spațiul public românesc o politică a onestitatii, responsabilitatii si profesionalismului, ideal care ii anima pe toti cei care sunt Pro Romania.
  • In aceasta campanie vom directiona discursul public astfel încât romanii să-și recâștige respectul față de sine iar tara sa isi redobandeasca prestigiul international. E timpul ca în politica românească să prevaleze argumentele, nu injuriile, interesul public, iar nu cel personal, proiectele pentru bunastarea tuturor, iar nu certurile generate de orgoliile mari ale unor caractere mici.
  • Am asistat, în ultimii ani, la derapaje fara precedent care au decuplat clasa politica de la valorile autentice. Trebuie să readucem în discursul public, fie el electoral sau nu, bunul simț, decența și normele fundamentale de dialog. Politicienii se plâng că nu sunt respectați, dar vina le aparține tuturor celor care au tolerat schimbul de invective, in locul schimbului de idei.
  • Respectul nu este un cec in alb. El se câștigă cel mai greu si se pierde cel mai usor. Se castiga si se menține prin felul în care fiecare dintre noi se manifestă, prin prestigiul personal si profesional. De aceea, promovam normalitatea în dialogul cu celelalte formațiuni politice, precum și seriozitatea în campania electorală pentru Presedintie. In 2019, România nu trebuie să mai fie o scena a derizoriului, unde câștigă cel care strigă si jigneste mai tare, Romania trebuie sa fie spatiul public al medierii intereselor contradictorii, din care să rezulte profilul real al fiecărui candidat. Doar astfel romanii vor decide liber, in afara manifestarilor de violenta simbolica distructiva.
  • Această alianță electorală și această perioadă fierbinte din punct de vedere politic trebuie folosită cu înțelepciune, ca un prilej de reflecție intr-un moment de răscruce al destinului nostru. O decizie bună nu se ia sub presiunea zgomotelor și a conflictelor gratuite, ci într-un cadru rațional, care să asigure buna informare a cetățenilor și care să aibă ca rezultat cea mai bună optiune pentru țară.
  • Voi fi și vom fi, așadar, promotorii unei campanii civilizate și oneste, cu cărțile pe masă și cu argumentele la vedere. Nimănui nu i-ar plăcea ca sportivii, în loc să își demonstreze pregatirea si abilitățile, să arunce cu pietre unii în ceilalti, pentru ca trisand, să se claseze pe primul loc, accidentand competitorii. De ce sa permitem acest lucru în alegerile care ne determină viețile, influențand destinul unei întregi națiuni ?
  • Această campanie electorală trebuie să fie prilejul unui nou început în politica românească și al unei reveniri la matca normalității. În vederea unui asemenea ideal am ales sa asum responsabilitatea de co-președinte al unei alianțe electorale.
  • Susținem, asadar, o campanie axata pe viziune, idei și proiecte, cu realism și in dialog permanent cu oamenii!”

Citește și: SURSE - Prima 'ruptură' în alianța ALDE - Pro România: Tăriceanu a propus un protocol diferit, Ponta a refuzat .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.