Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Planul Gabrielei Firea după decesul Reginei Ana: Ce plănuieşte Primarul Capitalei

Gabriela Firea

Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, a anunțat, miercuri, la România TV, că va iniția un proiect de hotărâre prin care un spațiu public din Capitală să poarte numele Reginei Ana. Ea a afirmat că a primit mai multe solicitări pe această temă, unele dintre ele venind de la diverse organizații.

"Voi iniția acest proiect de hotărâre și îl voi supune dezbaterii Consiliului General al Primăriei Capitalei. (...) Cu toții o păstrăm în memorie (pe Regina Ana — n.r.) ca o personalitate inteligentă, cultă, discretă, soția Regelui Mihai", a declarat Gabriela Firea. Potrivit acesteia, spațiul public care va purta numele Reginei Ana trebuie să aibă simbolistică istorică.

"Din punctul meu de vedere, trebuie să fie ales un spațiu public central, cu simbolistică istorică, cu accesibilitate și în perioada următoare voi avea consultări cu mai mulți istorici, profesori, cu academicieni pentru a alege cea mai bună locație și a putea să și obținem avizele din partea Prefecturii Municipiului București. Sunt convinsă că vom găsi împreună cea mai bună soluție, cea mai adecvată", a afirmat edilul. Firea a precizat că atribuirea de nume unor spații publice nu este o procedură foarte complicată. "În cazul unui bulevard, fostul Consiliu General prevedea să treacă trei ani de la decesul personalității, am modificat acest regulament intern și se poate acorda imediat, singurul impediment în cazul schimbării denumirii unui bulevard este acela că trebuie schimbate buletinele, cărțile de identitate și certificatele de înmatriculare ale societăților care au sediul social pe acel bulevard, pe acea stradă, de aceea a existat o reticență în ultimii ani de a schimba denumirea unor străzi, bulevarde. În schimb, este mai simplu și poate chiar mai potrivit ca anumite spații publice care, pe scurt, pot fi denumite piețe sau piațete să preia denumirea unei mari personalități a României", a explicat primarul general al Capitalei.

Gabriela Firea a amintit că în ședința de luni a CGMB s-a aprobat ca piațeta dintre Ministerul Agriculturii și Spitalul Colțea să devină Piațeta Radu Beligan, iar o zonă foarte importantă a Capitalei a devenit Piața Elie Wiesel, anunţă Agerpres.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.