Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Planul pentru atragerea investitorilor americani la Galați: CJ a semnat un parteneriat cu una dintre cele mai mari și prestigioase firme de consultanță din SUA

Radu Pop

Planul pentru atragerea investitorilor americani la Galați: CJ a semnat un parteneriat cu una dintre cele mai mari și prestigioase firme de consultanță din SUA

Premieră astăzi la Galați, unde a avut loc prezentarea parteneriatului dintre Consiliul Județean și Angelou Economics, una dintre cele mai mari și mai prestigioase firme de consultanță economică din Statele Unite ale Americii.

Acesta este primul parteneriat încheiat între o instituție publică din România și un actor important în sfera strategiei și dezvoltării economice, având ca obiectiv și promovarea județului Galați în mediul de afaceri din Statele Unite ale Americii.

"Ne dorim ca, prin acest parteneriat, Galațiul să fie reprezentat și promovat în Statele Unite ale Americii, astfel încât oportunitățile de business pe care le oferă acest județ să fie cunoscute. Totul pentru a atrage investitori americani la Galați. Specialiștii americani au avut zilele acestea mai multe întâlniri cu directori ai instituțiilor publice din județ, cu oameni de afaceri și cu reprezentanții celor mai mari firme din Galați, pentru a înțelege mai bine mecanismul de funcționare al instituțiilor publice și al societăților private, dar și pentru a vedea opinia mediului de afaceri și a antreprenorilor gălățeni. Sunt foarte optimist în privința acestui parteneriat, iar cel mai important lucru este ca cei de peste ocean să ajungă să ne cunoască. Mă bucur că am reușit să-i convingem de faptul că Galațiul oferă multe oportunități și un potențial enorm", a declarat Costel Fotea, președintele Consiliului Județean Galați.

Angelos Angelou, reprezentantul companiei americane Angelou Economics:

"Sunt încântat de viziunea președintelui Consiliului Județean, Costel Fotea, astfel că ne dorim să dezvoltăm un parteneriat pe o perioadă de 3 ani, deoarece județul Galați este primul din România care dorește să se promoveze în SUA.

Prima etapă constă în realizarea unei analize competitive a județului Galați și a altor 3 regiuni din Europa. O parte din această analiză va include și un model de cost operațional, în legătură cu două-trei sectoare economice, pentru a vedea cât ar costa deschiderea unei afaceri în această zonă.

A doua sarcină este să realizăm o analiză a capacității de dezvoltare economică a acestei regiuni. Toate aceste informații ne vor ajuta să decidem în ce domeniu economic este competitiv județul Galați și ce poate fi dezvoltat aici.

Astfel, vom începe să promovăm oportunitățile pe care le are Galațiul către 7000 de companii din America, din diferite sectoare economice", a declarat Angelos Angelou, reprezentantul companiei americane Angelou Economics.

Context

Angelou Economics este o firmă din SUA cu o experiență de 28 de ani, care lucrează cu numeroase asociații profesionale și de afaceri în realizarea a zeci de studii unice de impact economic, printre alte tipuri de proiecte, inclusiv proiecte strategice de dezvoltare economică.

Angelou Economics a sprijinit afaceri în valoare de zeci de miliarde de dolari în întreaga lume. Sprijină nu doar corporații din mediul privat, ci și guvernul federal din SUA.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.