Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

PLANUL pentru salvarea companiei aeriene Lufthansa: Autorităţile de la Berlin au ajuns la un acord cu UE

Lufthansa

Planul privind sprijinirea companiei aeriene germane Lufthansa cu nouă miliarde de euro a trecut vineri seară de o etapă crucială, după ce Guvernul german şi Comisia Europeană au ajuns la un acord cu privire la principalele condiţii ale acestei operaţiuni, transmite AFP, potrivit AGERPRES.

Compromisul, la care au ajuns negociatorii Berlinului şi Comisiei Europene, prevede că Lufthansa va ceda concurenţilor până la 24 de sloturi orare de decolare şi aterizare utilizate de opt avioane staţionate la aeroporturile din Frankfurt şi München. Lufthansa a precizat că aceste sloturi vor putea fi preluate de un concurent european care nu a beneficiat de ajutoare de stat din cauza pandemiei de coronavirus.

Citește și: Va fi obligatoriu în România! Se vor da bani .

"Conducerea companiei a acceptat concesiile, a căror amploare este redusă comparativ cu ceea ce a fost evocat într-o primă fază şi aşteaptă acum aprobarea de către consiliul de supraveghere" a informat Lufthansa într-un comunicat de presă.

Precedentele condiţii includea cedarea de către Lufthansa 72 de de sloturi orare de decolare şi aterizare utilizate de 12 din cele 300 de avioane ale companiei staţionate la aeroporturile din Frankfurt şi München.

Cea mai mare operaţiune de salvare a unei companii demarată de Guvernul german de la debutul crizei coronavirusului prevede că Guvernul de la Berlin va prelua o participaţie de 20% în Lufthansa, în schimbul sumei de 300 milioane de euro. De asemenea, executivulgerman va injecta în Lufthansa 5,7 miliarde de euro iar banca de dezvoltare KfW şi alte bănci vor acorda companiei un împrumut de trei miliarde de euro, pe trei ani. Va fi pentru prima dată de la privatizarea completă a Lufthansa, în 1997, când statul german va redeveni acţionar la compania aeriană.

Citește și: Anunț oficial! Ce se întâmplă cu cardurile de sănătate

Şi alte mari companii aeriene cum ar fi Air France-KLM, American Airlines, United Airlines şi Delta Air Lines au cerut ajutor de la stat ca urmare a efectelor economice ale pandemiei.

La începutul lunii mai, Comisia Europeană a permis Franţei să acorde un sprijin în valoare de şapte miliarde de euro pentru compania aeriană Air France, ajutorul va fi compus dintr-un împrumut în valoare de patru miliarde de euro acordat de un sindicat de şase bănci, şi garantat de statul francez în proporţie de 90%, precum şi de un împrumut direct de trei miliarde de euro acordat de statul francez.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.