Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Planul pus la cale de Turcia, Bulgaria și România în Marea Neagră, ca urmare a războiului din Ucraina: Acordul se va semna în ianuarie

Radu Pop
Forţele Navale
mine marine

Planul pus la cale de Turcia, Bulgaria și România în Marea Neagră ca urmare a războiului din Ucraina:  Acordul se va semna în ianuarie

Turcia, Bulgaria și România vor semna în ianuarie un acord privind minele care plutesc în Marea Neagră, a anunțat, sâmbătă, ministrul turc al Apărării, anunță Mediafax.

Turcia, România și Bulgaria intenționează să semneze în ianuarie un acord privind îndepărtarea minelor care plutesc în derivă în Marea Neagră ca urmare a războiului din Ucraina, a declarat sâmbătă ministrul turc al Apărării, Yasar Guler, potrivit Reuters.

Reprezentanții Turciei, României și Bulgariei s-au întâlnit cu oficiali din Georgia, Polonia și Ucraina în aprilie 2022 pentru a discuta despre eliminarea minelor. Apoi, miniștrii Apărării din cele trei țări au purtat discuții despre plan la o reuniune NATO la Bruxelles în octombrie și la Ankara în noiembrie

Guler a spus că inițiativa va include deocamdată doar Turcia, România și Bulgaria, iar miniștrii apărării din aceste țări au planificat să organizeze o ceremonie de semnare la Istanbul pe 11 ianuarie.

„Navele noastre de deminare vor efectua patrulări constante până la punctul în care se termină granițele maritime ale României", a explicat ministrul turc.

În paralel, Marea Britanie a anunțat luni că va transfera două nave de vânătoare de mine ale Marinei Regale către Marina ucraineană.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.