Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Planul 'Reclădim România', lansat de Guvern, a fost marcat de atacuri la adresa PSD

relansare

Președintele și membrii Guvernului care au luat cuvântul, miercuri, la evenimentul de lansare a Programului „Reclădim România”, au adus atacuri la adresa PSD. Iohannis a spus că PSD nu a avut o viziune pe termen lung, în timp ce Orban a catalogat social-democrații drept „mlaștina demagogiei”, anunță MEDIAFAX.

Evenimentul de prezentare a planului de relansare economică a fost marcat de atacuri la adresa PSD. Președintele Klaus Iohannis a dat tonul și a spus că „modelul economic al guvernării PSD” i-a dezamăgit pe români.

Citește și: Guvernul a modificat regulile din starea de alertă! Ce măsuri se vor lua

„Modelul economic al guvernării sau al guvernărilor PSD din ultimii ani, bazat exclusiv pe consum şi fără nicio viziune pe termen lung, a neglijat total aşteptările românilor, care au sperat că viaţa lor se va îmbunătăţi semnificativ şi durabil. Românii ar fi trebuit să beneficieze deja de infrastructură de transport modernă şi europeană, de şcoli demne de secolul XXI, de spitale performante, de acces la reţeaua de gaze, de securitate energetică, de industrie competitivă şi agricultură prosperă, pe măsura potenţialului de care dispunem noi în România. În schimb, România este pe ultimul loc din UE la calitatea drumurilor şi în jumătatea inferioară în clasamentul eficienţei transportului", a afirmat Iohannis.

Premierul Ludovic Orban a spus că vremea în care „politicienii promiteau marea cu sarea” trebuie să înceteze.

„Este momentul ca liderii politici să iasă din mlaștina demagogiei și populismului, din discursul SF care nu are nicio legătură cu legitățile economice și care creează așteptări care nu pot fi onorate. Vremea în care politicienii promiteau marea cu sarea, luna de pe cer și ofereau praful de pe tobă trebuie să înceteze. Responsabilitatea din mesajele publice din partea guvernanților, din partea oamenilor politici trebuie să fie dominantă, iar din partea guvernului trebuie să se audă adevărul, vocea rațiunii și doar lucruri care pot fi realizate”, a declarat Ludovic Orban.

La rândul ei, vicepremierul Raluca Turcan a spus că social democrații „și-au scos liderul din pușcărie” pentru a ataca măsurile Guvernului și ale președintelui Klaus Iohannis. Ea a făcut referire la un interviu acordat din spatele gratiilor de Liviu Dragnea.

„Da, este adevărat și o s-o spunem cu mâna pe inimă: nu ne-am peocupat să scăpăm oamenii din pușcării și nici nu ne-au preocupat interesele oamenilor certați cu legea. am pus oamenii pe primul loc, oamenii corecți și muncitori din România. Acest lucru a deranjat competitiorii politici și sunt atât de neadecvați în a ataca în permanență acest guvern încât au ajuns să își scoată liderul din pușcărie la televizor să își susțină discursul public de atac la adresa guvernului și a președintelui României”, a spus vicepremierul.

Ministrul Muncii, Violeta Alexandru, a atacat-o pe Gabriela Firea. Ea a spus „acolo unde nu a reușit Gabriela Firea să reducă trafiicul o s-o fac eu prin digitalizare”.

Citește și: Fiica fostului președinte vinde măști! Ce prețuri au și cum merge afacerea Elenei Băsescu

Ministrul Economiei, Florin Cîțu, a spus că planul este menit să creeze locuri de muncă și că acesta vine după „30 de ani de populism”, pe fondul unei crize economice globale. Planul vrea să îi convingă pe românii plecați să revină în țară.

„România a redevenit o Românie normală, chiar și în aceste vremuri dificile”, a spus Cîțu.

Guvernul a lansat, miercuri, planul de relansare economică. Documentul prevede măsuri pentru companii, dar și pentru sprijinirea angajaților și a persoanelor vulneravile. Sunt stabilite construcția de autostrăzi, spitale, grădinițe sau campusuri școlare.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.