Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Planul secret al PSD şi ALDE: Ce i s-ar pregăti lui Klaus Iohannis - 'vor să-l scoată DEFINITIV'

Inquam Photos/Octav Ganea
Klaus Iohannis

Deputatul PNL Ioan Cupşa, membru în Comisia parlamentară specială pentru legile Justiţiei, a afirmat recent că PSD şi ALDE urmăresc să îl scoată pe preşedintele României definitiv din procedura de numire a preşedintelui şi vicepreşedinţilor Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie. "Constatăm prin textul propus astăzi, preşedintele nu mai are nicio competenţă cu instalarea conducerii ÎCCJ. Asta este voinţa politică a celor de la Putere de a-l scoate pe preşedintele României complet din procedura de numire a preşedintelui şi vicepreşedinţilor Înaltei Curţi", a precizat Cupşa la finalul şedinţei comisiei, conform Agerpres.

Citește și: Acum s-a aflat! Cui i-a trimis bani milionara Israela Vodovoz, cu doar o săptămână înainte de a muri

El a adăugat că Opoziţia a solicitat suspendarea lucrărilor acestei comisii până când va fi cerut un punct de vedere Comisiei de la Veneţia, însă solicitarea a picat la vot. Liberalul a explicat că la această şedinţă a fost o primă lectură a propunerilor făcute de către PSD, urmând ca săptămâna viitoare să aibă loc dezbateri şi vot pe amendamente. "Am remarcat că în afara textelor care au fost declarate în mod clar şi direct neconstituţionale prin sesizările pe care noi le-am făcut, în afara acestor texte, şi alte texte normative din propunerile pe care dânşii le-au făcut urmează a fi modificate încă o dată la propunerea lor", a spus Cupşa.

Citește și: O fabrică belgiană, care exporta carne STRICATĂ în Europa de Sud-Est, ÎNCHISĂ! Ce spune ANSVSA despre prezența produselor pe piața din România

Deputatul s-a declarat nemulţumit de modul cum comisia şi-a reînceput activitatea, arătând că a intrat în posesia materialelor care urmau a fi dezbătute în jurul orei 12,00. "Din păcate, comisia specială şi-a reluat activitatea într-un mod nesănătos. Trebuie să ştiţi că abia la orele prânzului, undeva în timpul votului final (din plenul Camerei Deputaţilor - n.r.), ne-au fost comunicate materialele pe care astăzi le-am fi avut în dezbatere. Sigur, e un lucru nesănătos, nu avem cum să dezbatem fără să cunoaştem conţinutul acestor amendamente, cele pe care le propune coaliţia PSD-ALDE, sprijiniţi şi de către UDMR. Am solicitat o amânare, această amânare n-a fost posibilă", a mai spus Cupşa.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.