Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Planul UDMR la Cotroceni: oferta maghiarilor pentru Klaus Iohannis

Inquam Photos / Octav Ganea
kelemen hunor Inquam Photos

UDMR va susține la consultările de marți de la Cotroceni necesitatea unei noi Constituții, în care să se prevadă eliminarea ordonanțelor de urgență, astfel încât să fie restabilită credibilitatea Parlamentului, potrivit Mediafax.

„UDMR va susține la consultările de marți de la Controceni ceea ce am susținut și la ultimele consultări legate de referendum, și credem că dacă se face revizuirea Constituției, atunci la capitolul de ordonanțe de urgență trebuie eliminată instituția OUG nu doar pentru justiție, ci pentru orice domeniu. Să rămână doar pentru război și calamități, în rest nu trebuie nicio OUG, dacă vrem să restabilim și credibilitatea Parlamentului și rolul Parlamentului, pentru că acolo se face legiferarea, nu în Guvern. Dacă mergem mai departe cu aceste două întrebări de la referendum, sigur se pune problema de ce nu se face o nouă Constituție. Din punctul nostru de vedere, România ar avea nevoie de o nouă Constituție, asta este ceea ce am susținut și susținem în continuare, suntem oameni serioși, credem în această idee de o nouă Constituție”, a spus Kelemen.

Delegația UDMR la consultările de la Cotroceni va avea în componență cinci membri, lideri de grupuri și parlamentari, și va fi condusă de Kelemen Hunor.

Președintele Klaus Iohannis a chemat partidele, marți și miercuri, la consultări, la Cotroceni. Scopul întâlnirilor este de a transpune în legislație ceea ce au votat românii la referendumul pe justiție din 26 mai.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.