Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Planul Urbanistic General al Municipiului București a fost prelungit

bucuresti

Legea care reglementează regulile urbanistice în București, Planul Urbanistic General al Municipiului București, a fost prelungită marți, 15 decembrie, cu încă 3 ani. PUG-ul expiră la data de 21 decembrie 2018, potrivit deciziei adoptată de consilierii municipali.

Dacă Planul Urbanisti General nu era prelungit se ajungea în situația în care nu se mai puteau elibera documentații de autorizare pe teritoriul Municipiului București, situatie care ar fi dus la un blocaj general al investițiilor în infrastructura orașului, al investițiilor imobiliare, precum și la un climat de nesiguranță investițională în Capitala României.

"Riscul de a bloca investițiile pentru modernizare de străzi, rețele de apă și canalizare sau de distribuție a agentului termic, căi de rulare ale tramvaielor, extinderea metroului și, nu în ultimul rând, de a bloca investițiile bucureștenilor în proiecte imobiliare private reprezintă, pentru orice om responsabil, o situație excepțională", era avertismentul transmis de primarul General Răzvan Sava.

Totodată, Răzvan Sava a explicat că PUG trebuie să fie o preocupare strategică permanentă, care are nevoie de actualizări continue în funcție de realitățile efective din teren și obiectivele politicilor publice locale.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.