Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Planurile coaliției de majorare a pensiilor aruncate în aer de UE? Dăncilă aruncă bomba: 'Eu le reamintesc că suntem în război, iar conform PNRR...'

Inquam Photos / Octav Ganea
viorica dancila noi

Scandalul din coaliţie pe tema creşterii pensiilor pare fără sfârşit, chiar dacă guvernanţii anunţă aproape zilnic faptul că sunt cu un pas mai aproape de rezolvarea situaţiei. Fostul premier Viorica Dăncilă a comentat subiectul în podcastul lui Ionuț Cristache și a arătat că România nu a ajuns la plafonul de 9,4% din PIB, însă conform PNRR pensiile militarilor sunt considerate pensii speciale. „Dacă până la 1 ianuarie nu le reduc, atunci nu îndeplinesc jalonul din PNRR”, a precizat fostul premier.

„Au tot spus că nu pot să crească pensiile, pentru că PNRR ne impune acel plafon de 9,4% din PIB. Noi anul trecut am avut 7,5% din PIB, anul acesta avem 8,07% din PIB, inclusiv cu pensiile speciale. Deci noi nu am ajuns la acest plafon! Și atunci de ce nu putem să creștem pensiile? Au putut să facă angajări și fac angajări la stat, nu există nicio reformă. (...) Eu le reamintesc că suntem în război, iar conform PNRR - și nu au luat măsurile corespunzătoare - vor trebui să reducă pensiile militarilor. În PNRR pensiile militarilor sunt considerate pensii speciale și dacă până la 1 ianuarie nu le reduc atunci nu îndeplinesc jalonul din PNRR”, a spus Viorica Dăncilă, în podcastul lui Ionuț Cristache.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.