Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Planurile de susţinere NU AU EFECT pentru bursa americană - Bursa de la New York a deschis şedinţa de joi în scădere puternică

CNBC
The Wall Street

Bursa de la New York a deschis şedinţa de joi în scădere puternică, în contextul în care măsurile de urgenţă adoptate nu i-au convins pe investitori că o recesiune globală poate fi evitată, transmite Reuters, citată de Agerpres.

În jurul orei 13:50 GMT, indicele Dow Jones Industrial Average era în scădere cu 3,28% până la 19.246,39 puncte, sub nivelul la care se găsea în ziua în care a ajuns la putere Donald Trump, 20 ianuarie 2017. Indicele Nasdaq înregistra o scădere de 1,44% până la 6.888,97 puncte iar indicele S&P 500 era în scădere cu 2,87%, până la 2.329,20 puncte.

CITEȘTE ȘI: Descoperiri importante: Cum luptă sistemul imunitar cu noul coronavirus/ STUDIU

Miercuri seara, la finalul unei reuniuni de urgenţă, Banca Centrală Europeană (BCE) a lansat un nou program de achiziţii de obligaţiuni în valoare de 750 miliarde de euro, ceea ce duce la 1.000 de miliarde de euro achiziţiile de active de pe piaţă prevăzute pentru acest an. Ulterior, Rezerva Federală americană şi-a anunţat şi ea cel de-al treilea program de urgenţă, în decurs de două zile, pentru a face faţă consecinţelor economice ale pandemiei de coronavirus, destinat de această dată să protejeze plasamentele de pe piaţa monetară de eventualele retrageri masive din partea investitorilor care doresc să îşi recupereze lichidităţile.

Însă în pofida acestor măsuri ale băncilor centrale, investitorii nu par convinşi.

"Dincolo de criza sanitară provocată de coronavirus, suntem într-o veritabilă criză de încredere pe care trebuie să o depăşim cât mai rapid posibil. Nu este sigur că acţiunile masive întreprinse de guverne şi băncile centrale sunt cea mai bună soluţie pentru că există în continuare mult prea multe incertitudini", susţine John Plassard, analist la Mirabaud Securities. "În prezent, băncile investitorii şi, în general, populaţia au nevoie de o foaie de drum cu privire la gestionarea crizei şi nu de acţiuni izolate din partea guvernelor şi băncilor centrale. Fără asta, indicii vor cădea mult mai jos", a prognozat analistul.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.