Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Planurile grandioase de investiţii ale lui Biden sunt amenințate de un impas provocat de o rebeliune a nouă congresmeni democraţi

smartradio.ro
joe biden

Dublul obiectiv atent planificat de către democraţii din Congresul SUA, acela de a adopta două mari planuri de investiţii, unul pentru infrastructură, celălalt pentru reforme sociale, este ameninţat de un impas provocat de o rebeliune a nouă congresmeni membri chiar ai partidului preşedintelui Joe Biden, relatează vineri AFP.

Aceşti parlamentari democraţi, din rândul celor moderaţi, i-au transmis vineri o scrisoare preşedintei democrate a Camerei Reprezentanţilor, Nancy Pelosi, prin care ameninţă că ar putea zădărnici strategia minuţios concepută.

Confruntată cu provocarea de a tempera deopotrivă cele două tendinţe opuse din Partidul Democrat, respectiv tendinţa progresistă şi cea moderată, în contextul în care democraţii au o majoritate fragilă în Congres, Nancy Pelosi doreşte ca la finele lunii august să supună votului Camerei Reprezentanţilor proiectul de buget care deschide calea colosalului program de reforme sociale în valoare de 3.500 de miliarde de dolari. Ulterior acestui vot ea îl are în vedere şi pe cel asupra planului de modernizare a infrastructurilor, în valoare de 1.200 de miliarde de dolari, informează Agerpres.ro.

Planul privind infrastructura, care a primit şi sprijinul aleşilor republicani din opoziţie, a fost aprobat săptămâna aceasta de Senat, o etapă cheie ce a marcat o victorie pentru Joe Biden.

Manevra lui Pelosi, aceea de a programa votul planului de infrastructură după cel al planului de reforme sociale, urmăreşte să-i convingă pe democraţii progresişti, care se tem de o scădere a sprijinului pentru măsurile legislative de natură socială dacă votul asupra infrastructurii ar fi primul.

Însă cei nouă congresmeni democraţi rebeli doresc inversarea calendarului preconizat de Pelosi şi avertizează în scrisoarea lor că nu vor vota bugetul înainte să fie votat planul privind infrastructura, care garantează locurile de muncă şi perspectivele de creştere economică. Iar aceste nouă voturi ar fi de ajuns pentru ca Nancy Pelosi să piardă majoritatea, ea fiind astfel ameninţată de un impas provocat de membrii propriei tabere.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.