Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Planurile lui Kim Jong Un pe 2023 bagă planeta în trepidații: Coreea de Nord scoate artileria grea de la naftalină

The New York Times
Kim Jong Un

Dictatorul nord-coreean Kim Jong Un anunţă noi obiective militare ale conducerii Partidului Muncitorilor (unic), potrivit agenţiei oficiale nord-coreene de presă KCNA, care sugerează că, în 2023, Coreea de Nord continuă teste de armament, relatează AFP.

Kim Jong Un a ”definit noi obiective-cheie în vederea unei consolidări a capacităţii apărării autonome, care va fi pusă în aplicare în 2023”, anunţă miercuri KCNA fără să ofere detalii.

Dictatorul prezidează în prezent în o mare uniune anuală a partidului unic, la Phenian, în cursul căreia el şi alţi conducători de rang înalt ai partidului îşi prezintă obiectivele politice pe 2023 în domenii esenţiale, precum diplomaţia, securitatea şi economia.

Kim Jong a ”analizat şi evaluat situaţia dificilă survenită în peninsula coreeană” în raportul său, scrie KCNA, părând să se refere la o escaladare recentă a tensiunilor între cele două Corei.

El a pus accentul asupra ”orientării luptei împotriva inamicului la care trebuie să adere Partidul nostru”, potrivit KCNA.

Coreea de Nord, dotată cu forţa nucleară, a procedat anul acesta la o serie-record de teste de armament, inclusiv la tiruri de rachete balistice intercontinentale (ICBM), continuând astfel să sfideze sancţiuni impuse de ONU.

Luni, armata sud-coreeană a anunţat că a desfăşurat avioane de vânătoare şi elicoptere de luptă, în urma unei incursiuni pe teritoriul sud-coreean a cinci drone nord-coreene, dintre care una a atins spaţiul aerian al Seulului.

În reuniunile plenare de sfârşitul anului în Coreea de Nord, regimul dezvăluie priorităţile Phenianului la nivel naţional şi în străinătate.

Toate detaliile acestei reuniuni, în curs, urmează să fie anunţate la sfârşitul acestei săptămâni.

Kim Jong Un s-a concentrat asupra economiei naţionale la reuniunea plenară din 2021, iar analişti se aşteaptă la o schimbare de ton în vederea punerii accentului asupra domeniului militar anul acesta.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.