Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Planurile pentru o acţiune militară împotriva Coreei de Sud au fost suspendate de Coreea de Nord

Seldon.News
Coreea de Nord

Coreea de Nord a suspendat planurile pentru o acţiune militară împotriva Coreei de Sud, a anunţat presa de stat, citează BBC, potrivit news.ro.

În ultimele săptămâni, tensiunile dintre Nord şi Sud au crescut, după ce activişti au transmis peste graniţă mesaje anti-nord-coreene.

Citește și: Lovitură DURĂ de la DNA pentru directorul UNIFARM - Control judiciar pentru fapte de luare de mită, abuz și favorizarea unor persoane

Săptămâna trecută, Phenianul şi-a aruncat în aer sediul Biroului de Legătură cu Coreea de Sud, situat la Kaesong, la frontiera intercoreeană, şi a ameninţat că va trimite trupe armate în zona demilitarizată.

La o întâlnire prezidată de liderul Kim Jong-un, presa de stat a spus că a fost luată decizia de a suspenda acţiunea militară.

Coreea de Nord a început, de asemenea, să demonteze megafoanele pe care le-a amplasat în urmă cu câteva zile, folosite de obicei pentru a emite mesaje împotriva Sudului peste graniţă.

Citește și: Mita cerută de directorul Unifarm unei societăți pentru achiziția de măști și combinezoane a fost de 760.000 de euro - Ionel și-ar fi pus un subaltern să mintă

Acestea reprezintă o diminuare notabilă a retoricii după ce sora liderului de la Phenian, Kim Yo-jong, a ordonat armatei să se pregătească pentru următoarea acţiune.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.