Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Planurile Ucrainei ar putea fi blocate de Parlamentul Rusiei: 'Criminalii naziști' de la Azovstal nu trebuie eliberați

batalionul azov

Duma de Stat, Camera inferioară a Parlaentului rus, intenţionează să interzică un schimb de prizonieri ruşi cu combatanţi din cadrul Regimentului ucrainean Azov, potrivit Telegram, care difuzează dezbateri parlamentare ruse, relatează AFP.

Potrivit agenţiei oficiale ruse de presă Tass, preşedintele Dumei, Viaceslav Volodin, a subliniat că „criminalii nazişti” nu trebuie să fie eliberaţi în schimburi de prizonieri.

Viceministrul ucrainean al apărării, Hanna Maliar, a declarat că 53 de luptători răniți au fost duși la un spital din orașul Novoazovsk, controlat de Rusia, în timp ce alte 211 persoane au fost transportate la Olenivka, un oraș controlat de separatiștii susținuți de Rusia. Toți cei evacuați, a spus ea, vor fi supuși unei "proceduri de schimb", potrivit BBC.

Dar detaliile cu privire la ceea ce s-a convenit rămân neclare. Se speculează că luptătorii evacuați vor fi schimbați cu prizonieri de război ruși, dar acest lucru nu a fost confirmat oficial. Sute de luptători au rămas la uzină și, de asemenea, nu este clar când și cum vor fi evacuați.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.