Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Planurile unui miliardar - Elon Musk le-a spus prietenilor şi asociaţilor că intenţionează să se mute în Texas

elon musk

Mai mulţi prieteni şi asociaţi ai miliardarului Elon Musk au scpus că directorul general al Tesla intenţionează să se mute în Texas, asta în condiţiile în care acesta şi-a scos la vânzare casele din California, în acest an, în perioada în care a intrat în conflict cu autorităţile statului din cauza restricţiilor legate de Covid-19, transmite CNBC, potrivit news.ro.

Citește și: SURSE BREAKING Ofițerul reținut de DNA Brașov era șeful BIROULUI ce ASCULTA întreg județul - Avea comportament de 'CÂRTIȚĂ' pentru beneficiari privați

În acest timp, Musk îşi extinde afacerile din Texas şi este în relaţii bune cu guvernatorul republican Greg Abbott.

Musk, al doilea cel mai bogat om din lume după Jeff Bezos, se află deja frecvent în Texas. El îşi petrece cea mai mare parte a timpului între Austin, unde Tesla şi compania sa Boring Company au operaţiuni, şi un sat de pe coastă numit Boca Chica, care găzduieşte o unitate a SpaceX.

SpaceX a început să desfăşoare activităţi în Texas în 2003.

Musk postează adesea pe Twitter fotografii şi videoclipuri de la centrul de testare şi lansare al SpaceX, cunoscut sub numele de Complexul de producţie Starship.

California, criticată adesea de super-bogaţi pentru impozitele ridicate şi reglementările rigide, a cunoscut un exod de nume importante din sectorul tehnologiei, în timpul pandemiei, în timp ce companiile urmăresc să reducă costurile şi să se pregătească pentru un viitor de muncă distribuite.

Musk a fost printre cei mai puternici critici în acest an, comparând statul cu o echipă sportivă din campionat care a devenit mulţumită şi a dezvoltat ”o problemă pentru că este câştigătoare de prea mult timp”.

În luna mai, în timp ce afacerile din California au fost forţate să rămână închise din cauza pandemiei, Musk a scris pe Twitter că mută sediul şi dezvoltarea viitoare a Tesla din California în Texas şi Nevada.

Ieşirea din California, unde este cel mai mare impozit pe venit din ţară, în Texas, stat care nu impune impozit pe venit, ar putea economisi lui Musk miliarde de dolari pe baza pachetului său de compensare acordat în 2018.

Musk a primit 101,3 milioane de opţiuni (ajustate după scindarea acţiunilor în proporţie de 5 la 1, în acest an) care sunt exercitate în timp pe măsură ce compania atinge anumite etape, inclusiv în privinţa capitalizării de piaţă.

Acţiunile Tesla au crescut cu 782% în ultimul an. În octombrie, Musk câştigase premii în valoare de aproximativ 20 de miliarde de dolari înainte de impozitare, pe baza închiderii tranzacţiilor joi, o parte din totalul potenţial.

Citește și: LOVITURĂ de BAROS pentru reținuții din dosarul achizițiilor medicale al DNA - Cei propuși pentru arestare, TRIMIȘI după GRATII iar firma oprită de la achiziții

Musk susţine că îşi vinde toate ”bunurile fizice”, iar în luna mai a scris pe Twitter că ”nu va deţine nicio casă”. La scurt timp după aceea, Musk şi-a pus la vânzare mai multe case din California.

CNBC nu a reuşit să găsească nicio înregistrare publică care să sugereze că şi-a schimbat oficial reşedinţa, iar baza de date online White Pages încă listează adresa sa principală ca fiind Los Angeles.

Chiar şi oamenii care îl cunosc bine şi cunosc planurile sale generale de a se muta în Texas spun că nu ştiu exact unde stă când este acolo şi că acesta încearcă să păstreze aceste detalii private.

Cel mai înalt oficial al statului, guvernatorul Abbott, pare să fie convins că Musk va face această mutare.

În iulie, Abbott a declarat la emisiunea ”Squawk Box”, de la CNBC, că Musk i-a spus că a obţinut permisul de conducere din Texas şi că este ”texan de bună credinţă acum”.

Abbott a mai spus că Musk îşi construieşte viitoarea fabrică Tesla în Texast, deoarece îi va oferi libertatea de ”a extinde în modul în care dorea să se extindă”.

Când a fost contactat pe acest subiect, un purtător de cuvânt al lui Abbott a refuzat să mai comenteze planurile lui Musk. Pentru a ajuta la atragerea noii fabrici Tesla, oficialii locali au acordat companiei zeci de milioane de dolari în scutiri de impozite pe proprietate.

Musk a confirmat în raportul financiar aferent trimestrului al doilea, publican în iulie, că fabrica va ocupa aproximativ 2.000 de acri la 15 minute de centrul oraşului şi că va fi utilizată pentru construirea vehiculelor Cybertruck, Semi, Model 3 şi Model Y.

Miliardarul a declarat că fabrica va începe să livreze maşini anul viitor. Pe lângă SpaceX şi Tesla, compania Boring Company are un birou în Texas. Şapte dintre cele 17 locuri de muncă oferite de companie pe site-ul său web sunt în Austin, iar Musk a sugerat construirea unui tunel acolo.

Citește și: Fața nevăzută a CORUPȚIEI - Un robot pentru dezinfecția cu ultraviolete a mediului cumpărat deși NU ERA NRVOIE de el la preț supraevaluat

Investitorul în compania Boring Joe Lonsdale, cofondator al Palantir şi prieten al lui Musk, s-a mutat recent în zona Austin din Silicon Valley.

Deocamdată, sediul Tesla se află încă în Palo Alto, California, iar compania continuă să construiască maşini în Fremont din apropiere. Adresa principală a SpaceX este în comitatul Los Angeles.

Motivaţia financiară personal a lui Musk pentru a părăsi California este semnificative. Conform pachetului său de compensare pe 10 ani aprobat în 2018, Musk ar putea câştiga peste 50 de miliarde de dolari sub formă de acţiuni şi premii, în 12 tranşe, el ajungând deja la a patra.

Musk ar trebui să plătească impozite pe venit atunci când exercită opţiunile. Cea mai înaltă cotă a impozitului pe venit din California este de 13,3%. În Texas,este zero.

Musk a început să încaseze premii după ce compania a ajuns la o capitalizare de piaţă de 100 de miliarde de dolari, împreună cu valori specifice pentru venituri sau câştiguri ajustate. Fiecare creştere a capitalizării de piaţă cu 50 de miliarde de dolari, până la valoare totală de piaţă de 650 de miliarde de dolari, va duce la o altă premiere, dacă este îndeplinită o ţintă de venituri sau de profitabilitate.

Compania valorează deja peste 550 de miliarde de dolari, după ce a început anul cu mult sub 100 de miliarde de dolari. În al treilea trimestru, au fost declanşate  doua şi a treia tranşă, iar a patra a fost realizată în octombrie, a anunţat compania în ultimul său raport trimestrial.

 

Aceasta echivalează cu aproximativ 33,8 milioane din cele 101,3 milioane de acţiuni. Pentru ca pachetul să rămână intact, Musk trebuie să rămână fie CEO, fie preşedinte executiv şi director de produs. Musk şi purtătorii de cuvânt ai Tesla şi SpaceX nu au răspuns imediat la solicitările de comentarii.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.