Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Plasmă prelevată de la persoane vindecate de COVID-19 a fost transferată la Târgu Mureş

Linkdin
plasma umana sange recoltare

Şase pungi a câte 200 ml cu plasmă hiperimună prelevată de la doi gălăţeni care s-au vindecat de COVID- 19 au fost trimise, marţi, la Târgu Mureş, unde vor fi folosite pentru tratarea unui pacient aflat în stare gravă, a declarat directorul Centrului de Transfuzii Sanguine din Galaţi, Camelia Stoichiţescu.

Potrivit acesteia, se pare că pacientul de la Târgu Mureş este un doctor care a lucrat până acum la tratarea altor persoane cu COVID- 19, potrivit agerpres.ro.

Citește și: Gabriela Firea, către Orban: ‘Ceea ce ați făcut azi, se numește abuz de putere’

Plasma hiperimună a fost recoltată la Centrul de Transfuzii Sanguine Galaţi care, în luna mai, a primit un aparat de plasmafereză pentru recoltarea plasmei de la persoanele care au avut coronavirus şi care s-au vindecat.

Până în prezent, numărul recoltărilor de plasmă hiperimună realizate la Centrul de Transfuzii Sanguine din Galaţi a ajuns la 53, unii donatori venind chiar şi de două-trei ori pentru a dona.

Din luna mai şi până acum, plasma recoltată de la donatori a fost oferită de Centrul de Transfuzii Sanguine Galaţi, la cerere, atât Spitalului Judeţean 'Sf. Andrei' din Galaţi, unde au fost trataţi zece pacienţi cu coronavirus, cât şi unor spitale din Bucureşti, Constanţa, Focşani sau Baia Mare.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.