Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Platforma cripto Binance, sub investigație și în India

binance.com
binance criptomonede

Agenția de combatere a spălării banilor din India examinează dacă Binance Holdings Ltd. a avut un rol de jucat într-o anchetă în desfășurare care implică aplicații de pariuri.

Autoritățile au convocat directorii Binance pentru întrebări și așteaptă un răspuns, au spus surse Bloomberg, care au cerut să nu fie identificate, deoarece ancheta este în desfășurare. India analizează mai multe aplicații de pariuri gestionate de operatori chinezi, care au colectat peste 10 miliarde de rupii (134 milioane dolari) în ultimele 10 luni, acuzate că ar fi spălat o parte din bani prin bursa de criptomonede WazirX. Binance a achiziționat WazirX în 2019.

Înființată în Insulele Cayman și fără niciun sediu central, Binance se confruntă cu presiuni ale autorităților de reglementare, pe măsură ce mai multe țări intensifică controlul industriei pe fondul îngrijorării că criptomonedele sunt folosite pentru a ascunde venituri din spălarea banilor, trafic de droguri și terorism.

Operatorii aplicațiilor au folosit portofele cu WazirX pentru cumpărarea, conversia și transferul banilor în portofele de pe platforma Binance, au spus oamenii. Direcția de aplicare a legii a emis deja o notificare de motivare către WazirX cu privire la presupusa încălcare a regulilor de gestionare a valutelor în tranzacțiile care implică criptomonede în valoare de 27,9 miliarde de rupii.

Agenția indiană a constatat că Binance nu a colectat documentele necesare de la clienți în majoritatea tranzacțiilor, au dec;arat sursele. De asemenea, platforma nu a colectat informații detaliate pentru organismul de supraveghere împotriva combaterii spălării banilor, Financial Action Task Force (FATF) pentru monede virtuale, au adăugat ei.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.