Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Platforma DA cere scoaterea în afara legii a Partidului ȘOR

facebook.com
Platforma DA

Deputații Partidului Platforma Demnitate și Adevăr adresează o sesizare la Curtea Constituțională pe subiectul exercitării controlului de constituționalitate în privința Partidului Politic Șor.

De asemenea, aceștia au elaborat un proiect de lege prin care propun înăsprirea pedepsei, de la sancțiune contravențională la sancțiune penală, pentru partidele politice care utilizează fondurile nedeclarate, neconforme sau venite din străinătate, transmite IPN.

Prin sesizarea la Curte se contestă constituționalitatea Partidului Politic Șor, care, potrivit Platformei DA, „prin acțiunile și scopurile sale lezează principiul statului de drept, fapt ce intră în contradicție cu prevederile din Constituție”.

Potrivit deputaților din Platforma DA, în sesizare „sunt aduse probe vizând recidivarea Partidului Șor în încălcarea legislației electorale și comiterea abaterilor de la legislație în fiecare scrutin la care a participat, dovada folosirii mijloacelor ilegale pentru întărirea influenței politice, fapt ce contravine principiului statului de drept, demersurile Procuraturii Generale privind ridicarea imunității deputaților Partidului Șor”.

Într-o conferință de presă, deputata Stela Macari a amintit că, împreună cu colega sa, Maria Ciobanu, încă în septembrie 2019 a sesizat Ministerul Justiției privind radierea Partidului Politic Șor din registrul de stat al persoanelor juridice.

Sesizarea la CC și proiectul de lege au fost elaborate de deputatul Platformei DA, Dinu Plîngău.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.