Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Platforma unde elevii, profesorii și părinții se 'întâlnesc' într-o cancelarie online

School online
scoala online

Elevii, profesorii, părinții și conducerea unei școli dintr-o localitate din Sibiu se „întâlnesc” într-o cancelarie online, unde copiii nu au nevoie de adresă de e-mail și unde pot vedea notele, orarul și temele, iar caietele sunt doar la un simplu click.

Platforma EduXpert este un start-up creat de un specialist IT din Sibiu, preluat ca program pilot de Primăria din Gura Rîului, județul Sibiu, pentru școala din localitate, potrivit mediafax.ro.

Citește și: SONDAJ IMAS - Creștere spectaculoasă pentru Pro România: PNL în cădere liberă, PSD stagnează

IT-istul a realizat platforma cu mult timp înainte de epidemia COVID, cu intenția de a aduce educația în secolul XXI și a crea o comunicare mai bună între elevi, profesori, părinți și conducerea școlii.

Programul EduXpert aduce în același loc, în format electronic, cataloagele din cancelarie, carnetele de note, chiar și caietele elevilor și înlocuiește comunicarea între părinți și cadre didactice prin zeci de grupuri de what’s app, care uneori ajung să obosească. Platforma a fost verificată și de Autoritatea de Digitalizare a României.

„Eu ca director adjunct am acces și pot vedea toți profesorii din școală, fiecare cu orarul său, chiar în condiții de pandemie, când nu ne vedem fizic aici, în cancelarie, le pot vedea activitatea, cum încarcă teme, dacă le corectează, dacă dau note, pot vedea mediile elevilor, numărul de absențe, dar și tot felul de analize. Pot să îmi dau seama mai ușor ce merge bine și unde sunt probleme. Pot trimite automat înștiințări fără a mai scrie pe multe grupuri de what’s app și pentru profesori e un mare avantaj. Nu mai primesc temele de la elevi prin sute de mesaje care le intră pe telefon la diverse ore, ci le verifică pe toate aici, într-un singur loc. Pot da lucrări de control care se arhivează aici și tot aici dau și rezultatele. Și legătura cu părinții se ține mult mai ușor. Pot trimite cu câteva click-uri un sms la toți părinții din clasa a VI-a A”, a spus directorul adjunct Anca Botoroagă, directorul adjunct la școlii.

Citește și: Rareș Bogdan, despre fotografia cu Orban și miniștrii la Guvern: No comment!

Elevii nu au nevoie de e-mail pentru înregistrare, e suficient un nume și o parolă și pot vizualiza nu doar notele și orarul, ci și temele

„După ce îmi fac temele tot aici le încarc, pe fiecare materie în parte. Și văd și ce corecturi mi-au făcut domnii profesori. Am aici toate temele mele, la toate materiile. Nu mai merge scuza cu mi-am pierdut caietul”, povestește Mihaela, una dintre elevele care folosește platforma.

Părinții primesc notificări pe telefon cu notele luate de copii și află aproape instant despre absențe.

Președintele Consiliului Județean Sibiu, Daniela Cîmpean, spune că mai multe autorități locale pot prelua modelul școlii din Gura Rîului, aplicația putând fi pusă la dispoziție gratuit școlilor

„Pentru copiii care nu au aparatura necesară vom găsi soluții alături de parteneri din mediul privat. Nu putem aștepta mereu să vină soluții de la nivel central, unele probleme le putem rezolva noi local, de dragul copiilor noștri – pentru că de educație depinde viitorul”, spune Cîmpean.

Peste 400 de elevi și profesori de la Școala Gimnazială „Aurel Decei” din Gura Rîului utilizează deja acest program.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.