Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Platforma X, noul nume al Twitter, atac la o organizație care luptă împotriva discriminării în mediul online

cointelegraph.com
twitter x

Platforma X, noul nume al Twitter, a dat în judecată în SUA o organizaţie care luptă împotriva diseminării conţinutului bazat pe ură în mediul online, acuzând-o că duce o campanie de defăimare nejustificată împotriva acestei reţele sociale, relatează marţi AFP.

Centrul pentru Combaterea Urii Digitale (CCDH), o asociaţie britanică cu o filială în Statele Unite, a respins aceste acuzaţii şi a acuzat X de "intimidare".

De când Elon Musk a preluat controlul asupra Twitter, numită acum X, în octombrie, CCHR a publicat mai multe studii critice la adresa managementului platformei.

Centrul susţine că mai multe conturi care răspândesc mesaje anti-LGBTQ generează milioane de dolari din publicitate pe reţeaua socială, crescând veniturile platformei.

În plus, studiile au subliniat că nu au fost luate sancţiuni împotriva a zeci de conturi "valide", adică au primit marca albastră distinctivă, care au publicat conţinut antisemit, rasist şi cu conţinut instigator la ură faţă de comunitatea LGBTQ.

Conform X, CCDH "distorsionează" cu bună ştiinţă natura conţinutului postat pe platformă şi "dă impresia că un grup mic de utilizatori (...) inundă reţelele sociale cu conţinut dăunător", potrivit documentului depus luni la un tribunal federal din California.

Compania din San Francisco acuză, de asemenea, CCHR că a obţinut date referitoare la X fără autorizaţie.

În plus, aceasta susţine că organizaţia "ia înfăţişarea unui organism de cercetare", deşi nu este, conform X, şi sugerează că ar putea fi finanţată de guverne şi de interese străine.

X solicită instanţei să interzică CCDH să acceseze şi să utilizeze date de pe platforma sa.

De asemenea, solicită daune de o sumă nespecificată, afirmând că publicaţiile organizaţiei i-au determinat pe unii agenţi de publicitate să renunţe la cumpărarea spaţiului publicitar pe reţeaua socială.

Această acţiune "este o încercare clară de a reduce la tăcere criticile sincere" la adresa funcţionării X, au scris avocaţii CCDH într-o scrisoare trimisă platformei şi publicată pe site-ul său.

"Această abordare nu ar putea fi mai contrară angajamentului de a respecta libertatea de exprimare promovat de actualii lideri ai Twitter (X)", adaugă ei, referindu-se la discursul lui Elon Musk, care se prezintă ca un apărător al libertăţii de exprimare.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.