Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Pleacă ai lor, vin ai noștri − studentul anti-Dăncilă/PSD a fost angajat în Ministerul Transporturilor

clubferoviar.ro

Un tânăr student din Târgu Mureș, organizator acum doi ani a unor proteste de stradă îndreptate impotriva fostului premier Viorica Dăncilă, a fost angajat la Ministerul Transporturilor condus de Cătălin Drulă. Acum câțiva ani presa îl numea chiar „elevul anti-PSD”, arată Clubferoviar.ro.

Alin Popoviciu, student în primul an al facultății de Drept Cluj și membru al Asociației Pro Infrastructura, și-a anunțat intrarea în Minister printr-o postare pe Facebook. El a fost angajat direct la cabinetul unui secretar de stat din Ministerul Transporturilor.

Vrea să salveze și să modernizeze CFR

„Iubesc trenurile și calea ferată de când mă știu.

Acesta este motivul pentru care am ales să mă implic direct, alăturându-mă echipei din ministerul pe care îl consider a fi cel mai performant în actualul Guvern - Ministerul Transporturilor și Infrastructurii.

Începând de astăzi am să contribui, alături de alți profesioniști din cadrul acestei instituții, la salvarea și modernizarea domeniului feroviar românesc.

Sunt realist, este foarte mult de muncă. În ultimii 30 de ani interesul și resursele alocate pentru calea ferată și materialul rulant au fost mult prea mici. Trebuie să schimbăm din mers aceste lucruri pentru a atrage din nou călătorii către cel mai ecologic și confortabil mijloc de transport: trenul!”, a spus Alin Popoviciu.

În luna mai tânărul a devenit membru al API. Popoviciu a postat o fotografie pe un șantier de căi ferate, el purtând regulamentar cască și vestă de lucru.

„Am devenit membru asociat în Asociația Pro Infrastructură! Știm cu toții că țara asta are nevoie de dezvoltarea infrastructurii ca de aer. Astfel, consider că din această ipostază pot să contribui cel mai bine(și moral) la dezvoltarea României pe termen lung, dat fiind faptul că în asociație sunt înconjurat de adevărați profesioniști. API este cea mai importantă organizație non-guvernamentală care are drept principal obiectiv monitorizarea șantierelor de infrastructură din România din domeniul feroviar, rutier, urban și aviatic.

Vă invit așadar să fiți alături de această cauză și să sprijiniți monitorizarea proiectelor de infrastructură! Curând vă voi oferi mai multe detalii despre cum puteți face acest lucru. În spatele meu este tunelul Bătuța, singurul tunel din România aflat în construcție la această oră”, scria el.

Celebru după un protest anti PSD-Viorica Dăncilă

Acum doi ani el a fost amendat de Jandarmerie pentru organizarea de proteste în orașul său de baștină Târgu Mureș.

Aproximativ 200 de persoane au protestat în ziua de 16 mai în faţa Vioricăi Dăncilă, premierul fiind într-o vizită la Spitalul Judeţean din Târgu Mureş.

Oamenii au răspuns unei iniţiative lansate pe Facebook de Alin Popoviciu, un tânăr de 17 ani la acea vreme. În timpul manifestaţiei din faţa spitalului, şeful Jandarmeriei Mureş, Tiberiu Filipaş, l-a ameninţat pe Alin că-l va amenda deoarece a „scos oamenii în stradă”.

„Am rămas dezamagit de reacţia jandarmeriei care prin persoana comandantului instituţiei pe judeţul Mureş mi-a spus că sunt responsabil pentru că 'am adus oamenii în stradă' şi voi fi sancţionat pentru acest lucru. Toate astea doar pentru simplul fapt că am postat de 3 ori mesaje prin care am promovat venirea lui Dăncilă în oraş!”, spunea Alin la acea vreme. Pe 3 octombrie, după aproape cinci luni de la eveniment, Jandarmeria a scris amenda care a fost expediată către Alin Popoviciu exact pe data de 4 octombrie, ziua în care tânărul a împlinit 18 ani.

Vezi și: Cătălin Drulă caută să facă SENZAȚIE: Anunță concursuri PE BUNE și caută 28 de angajați la Transporturi .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.