Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

PLEDOARIE de ministru! Ecaterina Andronescu îi îndeamnă pe elevi să rămână în ţară: Nicăieri nu este ca acasă

antena3.ro
andronescu

Ministrul Educaţiei, Ecaterina Andronescu, îi îndeamnă pe elevi să rămână în ţară pentru că sunt universităţi incluse în topurile internaţionale, precizând că nicăieri nu este ca acasă. Andronescu spune că în ultimii 15 ani, numărul elevilor înscrişi în sistemul de învăţământ a scăzut cu 1.300.000.

“Dragi elevi, este foarte important ce faceţi şi mă bucur de câte ori aud sau citesc despre performanţele pe care le aveţi. (...) Sigur, astăzi puteţi merge oriunde în lume, dar nicăieri nu este ca acasă. Gânditi-vă de două ori, încercaţi să vă lămuriţi părinţii că aici, acasă, în România, aveţi universităţi performante în care vă puteţi forma profesional”, a spus, joi, ministrul Educaţiei Naţionale în cadrul festivităţii de premiere a elevilor olimpici care s-a desfăşurat la Universitatea Politehnica, scrie Mediafax.

Andronescu le-a spus elevilor că România are universităţi care se află în topurile internaţionale, precizând că pot face performanţă şi în ţară.

“Anul acesta, în unul dintre cele mai pretenţioase topuri internaţionale, România are şansa să raporteze 12 universităţi care au intrat în clasamentul Shanghai cu 29 de domenii ştiinţifice. Aceste domenii sunt în primele 500 din lume. Acest lucru ne arată că şi în învăţământul superior performanţa voastră poate fi continuată”, a mai spus Ecaterina Andronescu.

Ministrul Educaţiei Naţionale spune că în ultimii 15 ani numărul elevilor din sistemul de învăţământ a scăzut cu peste un milion.

“Ceea ce am făcut eu este un îndemn pentru că n-am cum să nu vă spun că dacă acum 15 ani sistemul de învăţământ avea 4.200.000 de elevi, astăzi, după 15 ani nu mai avem 3.000.000. În 15 ani avem cu 1.300.000 de elevi mai puţin. Acest lucru îl putem înscrie la categoria dramele poporului român. România, după Siria, este ţara cu cea mai mare migraţie”, a adăugat Ecaterina Andronescu.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.