DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play Windows Phone Store
CELE MAI NOI ȘTIRI ȘI ALERTE BREAKING NEWS: ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Pleul Parlamentului a aprobat bugetul de venituri şi cheltuieli al ANCOM

broadbandtvnews.com
ancom

Plenul Parlamentului a aprobat, marţi, bugetul de venituri şi cheltuieli al Autorităţii Naţionale pentru Administrare şi Reglementare în Comunicaţii (ANCOM) pe anul 2021, acesta fiind diminuat la capitolele vizând cheltuielile de personal aferente salariilor de bază, fondului de premii, voucherelor de vacanţă şi la capitolul reclamă şi publicitate.

Proiectul de hotărâre pentru aprobarea bugetului de venituri şi cheltuieli al ANCOM pe anul 2021, în sumă de 391.139 mii lei, a înregistrat 350 de voturi "pentru" şi 32 "împotrivă", potrivit agerpres.ro.

"Motivul pentru care cheltuielile ANCOM au fost scăzute cu 22 milioane de lei ţine de empatie pentru mediul privat, care trece prin cei mai grei doi ani de la ultima criză financiară şi faţă de cetăţeni (...), au dificultăţi în a-şi menţine nivelul de venituri dinainte de pandemie, empatie în faţa unei crize sanitare globale care ne afectează pe toţi", a afirmat senatorul USR PLUS Raoul Trifan.

Potrivit raportului comisiilor de specialitate, proiectul de buget al ANCOM propus Parlamentului cuprinde "resursele financiare pentru realizarea obiectivelor ANCOM în perioada exerciţiului financiar 2021".

Numărul maxim de posturi finanţate în 2021 este 730.

Conform amendamentelor adoptate în comisiile de specialitate şi însuşite de plen, cheltuielile de personal aferente salariilor de bază au fost diminuate cu 7.000 mii lei, adică de la 153.518 mii lei la 146.518 mii lei.

De asemenea, fondul de premii de 12.062 mii lei a fost eliminat având în vedere că în "situaţia economică generată de pandemie nu se acordă premii de performanţă", după cum se argumentează în raportul comisiilor de specialitate.

Au mai fost eliminate sumele prevăzute pentru voucherele de vacanţă de 1.055 mii lei, iar fondurile pentru reclamă şi publicitate au fost diminuate de la 2.929 mii lei la 2.229 mii lei şi cele pentru protocol şi reprezentare - de la 1.357 mii lei la 957 mii lei.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.