Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Plicul STRICT SECRET de la SRI l-a salvat pe Gheorghe 'Pinalti' Ștefan de pușcărie

www.realitatea.net
Gheorghe Ștefan

Tribunalul Neamț l-a achitat miercuri, 4 septembrie, pe Gheorghe Ștefan, în primă instanță, într-unul din dosarele în care a fost judecat pentru finanțarea ilegală a Clubului de Fotbal FC Ceahlăul. Motivul: judecătoarea a primit un plis pe care scria ”strict secret” de la SRI, iar părțile din proces nu au avut acces la el.

„În temeiul art. 396 al. 5 Cod procedură penală raportat la16 al. 1 lit. c Cod procedură penală, achită pe inculpat - trimis în judecată pentru săvârşirea infracţiunii de trafic de influență”, se arată în încheierea de ședință a magistraților Tribunalul Piatra Neamț. Decizia nu este definitivă și poate fi atacată în termen de 10 zile de la comunicare.

Faptele sunt din anul 2010, când ”inculpatul Ştefan Gheorghe a pretins de la directorul unei societăţi comerciale cu activitate în construcţii ca aceasta să sponsorizeze echipa de fotbal FC Ceahlăul cu un procentaj de 3% din sumele pe care societatea urma să le încaseze în baza unui contract încheiat cu firma Hidroelectrica SA – Sucursala Hidrocentrale Bistriţa privind un obiectiv de investiţii având ca obiect lucrări hidroenergetice pe râul Siret“. Firma în cauză este SC Construcții Hidrotehnice SA Iași, o societate care apare, prin reprezentanții săi de frunte, Ioan Careja și Costel Moga, și în dosarul penal de trafic de influență al lui Ionel Arsene, anunță mesagerulneamt.ro.

Citește și: Olguța Vasilescu, atac dur la adresa USR: ‘Spune ca are un proiect de eliminare a pensiilor speciale. Minte!’

Procurorii DNA au stabilit că la solicitarea lui, ”în perioada 2010 – 2011, între SC FC Ceahlăul SA Piatra Neamţ în calitate de prestator şi societatea cu activitate în construcţii, în calitate de beneficiar, au fost încheiate şapte contracte de reclamă şi publicitate în temeiul cărora au fost emise nouă facturi fiscale şi a fost achitată prin ordine de plată suma totală de 998.000 lei, în condiţiile în care nu exista nici un document privind executarea obligaţiilor asumate de prestator“.

În cursul judecății, la termenul din ziua de 27 martie, a fost un moment inedit în sala Tribunalului Neamț. SRI a trimis un plic, cu mențiunea ”strict secret” și n-a putut fi deschis pentru că doar judecătoarea deținea certificatul ORNISS care-i permite accesul la documente clasificate.

Citește și: Rareș Bogdan, anunț bombă despre Kovesi:Cerută de urgență la Parchetul UE

Important este că, pentru a doua oară, Tribunalul Neamț îl achită pe Gheorghe Ștefan într-un proces de corupție, din lipsă de probe indubitabile (”nu există probe că o persoană a săvârșit infracțiunea”). Curtea de Apel Bacău este instanța superioară care va judeca următoarea etapă a procesului.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.