Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ploi torențiale în Brazilia - Cel puțin patru oameni au murit la Rio de Janeiro

monitorulcj.ro
ploi torentiale

Cel puţin patru persoane au murit în statul Rio de Janeiro din cauza ploilor torenţiale care au provocat inundaţii şi alunecări de teren, au anunţat luni autorităţile braziliene, citate de AFP.

Cele patru victime au fost electrocutate, s-au înecat sau au pierit îngropate în urma alunecărilor de teren, a precizat Apărarea Civilă.

În statul Rio de Janeiro, peste 5.300 de persoane au fost nevoie să îşi abandoneze locuinţele din cauza ploilor abundente de la sfârşitul săptămânii trecute, potrivit guvernului acestui stat.

Cele mai afectate oraşe sunt Mage, Mesquita, Rio Bonito, Seropedica şi vestul Rio.

''Apa mi-a invadat bucătăria, baia, dormitoarele. Am pierdut totul'', a declarat pentru AFP Ivone Cardoso, în vârstă de 65 de ani, în timp ce evacua apa şi noroiul din casa sa din cartierul Realengo din Rio de Janeiro.

Mai multe maşini au fost luate de ape şi numeroase case au fost distruse după creşterea bruscă a nivelului acestora.

Primarul, Marcelo Crivella, care a vizitat luni acest cartier, a fost criticat de rezidenţi. Unul dintre ei a aruncat cu noroi în edil în timpul unui interviu în care acesta a acuzat populaţia că este responsabilă pentru situaţie deoarece deversează deşeuri pe cursurile de apă.

În luna aprilie a anului trecut, zece persoane au murit la Rio de Janeiro din cauza ploilor torenţiale. Acestea au provocat prăbuşirea unei clădiri construite ilegal, ceea ce a dus la decesul a 24 de persoane.

''Din păcate, la Rio de Janeiro în secolul XXI încă ne confruntăm cu probleme din secolul al XIX-lea'', a declarat biologul şi activistul de mediu Mario Moscatelli. "Dacă oamenii continuă să trăiască în zone cu risc (malurile râurilor, lagune, coline), se vor produce în continuare alunecări de teren şi inundaţii", a precizat el pentru AFP.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.