Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ploiești: o semnătură deblochează proiectul centrului de radioterapie pentru bolnavii de cancer

arhiva personala
Cristian ganea

Pandemia a înghițit practic toate resursele din sănătate, punând pe linie moartă celelalte investiții, indiferent dacă vorbim de deschiderea unor unități medicale sau de achiziția unor echipamente medicale.

La Ploiești, pandemia nu a oprit proiectul centrului de radioterapie de la Spitalul Municipal, din contră, pare să-l fi impulsionat.

Proiectul a fost blocat pe timp de pace, înainte deci de izbucnirea pandemiei, de lipsa unui aviz ISU (privind respectarea normelor de distanță față de celelalte clădiri), solicitând, pentru demararea construcției, o declarație pe proprie răspundere din partea Primăriei Ploiești. Primarul Adrian Dobre s-a spălat pe mâini, pasând responsabilitatea pe umerii Consiliului Local, care a întors decizia înapoi la edil. Finalmente, viceprimarul Cristian Ganea a tranșat cu curaj bâlbâiala administativă și a semnat documentul, venind totodată cu un set de propuneri alternative care să-i mulțumească și pe pompieri.

Pandemia, a explicat viceprimarul, nu înseamnă abandonarea celorlalți bolnavi, mai ales când e vorba de cancer:

"Oamenii au nevoie de acest Centru de Radioterapie şi îl aşteaptă de mult timp. Nu se poate să amânăm la nesfârşit şi să nu le asigurăm pacienţilor oncologici o şansă la viaţă. Am acceptat să îmi asum responsabilitatea deoarece sunt sute de pacienţi care depind de această investiţie, care au nevoie de şedinţele de radioterapie. Orice om are dreptul la viaţă şi nimeni nu poate să înşele speranţele unui bolnav cu un diagnostic atât de dur", a declarat viceprimarul.

Spitalul Municipal nu tratează doar bolnavii din Prahova, ci și pe cei din județele limitrofe – având deci rol de hub medical regional. În condițiile în care bolnavii de cancer sunt trimiși pentru ședințe de radioterapie la București, un astfel de „centru de raze” este o necesitate presantă pentru Ploiești.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.