Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ploile puternice care au căzut duminică în oraşul brazilian Rio de Janeiro şi în împrejurimi au făcut cel puţin 11 morţi

sua ploaie

Ploile puternice care au căzut duminică dimineața în oraşul brazilian Rio de Janeiro şi în împrejurimi au făcut cel puţin 11 morţi, potrivit unui nou bilanţ al pompierilor furnizat de AFP, scrie Agerpres.

Înregistrate în cartierele de nord ale megalopolisului, decesele sunt consecinţa înecurilor, electrocutărilor şi alunecărilor de teren.

Pompierii căutau în continuare o femeie dată dispărută după ce maşina ei a fost luată de revărsarea unui râu.

În anumite zone ale oraşului în care a fost declarată "stare de urgenţă", în ultimele 24 de ore au căzut cumulat 200 de milimetri de ploaie, mai mult decât era de aşteptat pentru întreaga lună ianuarie.

Pe anumite tronsoane ale bulevardului Brasil, una dintre principalele artere ale oraşului, apa a ajuns la capotele maşinilor.

Peste zece de linii de autobuz au fost închise, precum şi mai multe staţii de metrou din cauza prezenţei apei pe şine.

Pompierii de la Rio au raportat că au efectuat 200 de intervenţii, în principal de salvare, ajutor din cauza inundaţiilor şi alunecărilor de teren.

Primarul Eduardo Paes le-a recomandat locuitorilor să evite deplasările pentru a nu "îngreuna munca agenţilor publici" şi "a le pune viaţa în pericol".

La rândul său, Centrul naţional de monitorizare şi avertizare a dezastrelor naturale a atras atenţia asupra unui risc "foarte mare" de alunecări de teren în opt municipalităţi din statul Rio de Janeiro.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.