Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ploile torenţiale lovesc Brazilia - Mai multe oraşe au fost afectate de căderile masive de precipitaţii care au condus şi la trei decese

cnbc.com
Brazilia, tragedie,

Zona de sud-est a Braziliei a fost lovită de  precipitaţii masive iar în zona oraşului Belo Horizonteau acestea au atins vineri 171,8 mm, cel mai înalt nivel consemnat într-o perioadă de 24 de ore în această regiune de la debutul măsurătorilor, în urmă cu 110 ani, informează agenţia Xinhua, citată de news.ro.

Precipitaţiile abundente au provocat cel puţin trei decese şi pagube importante, potrivit Institutului Naţional de Meteorologie din Brazilia.

Trei persoane din aceeaşi familie - mama şi copiii ei, de şase ani, respectiv şase luni - au murit în urma unei alunecări de teren care le-a afectat casa din Belo Horizonte. O a patra victimă, care se pare că ar fi naşa unuia dintre copii, este dată dispărută. Operaţiunile de căutare desfăşurate vineri au fost reluate sâmbătă dimineaţă.

Citeşte şi: Bilanț NEGRU în urma cutremurului care a zguduit Turcia: Zeci de morți și sute de răniți

Peste treizeci de alunecări de teren s-au produs vineri în regiunea Belo Horizonte. Mai multe căi de acces au fost blocate de alunecările de teren şi numeroase artere din oraş au fost inundate. De asemenea, cartiere întregi s-au aflat sub ape, notează Xinhua.

Sute de persoane din localităţile învecinate au fost nevoite să îşi părăsească locuinţele, iar autorităţile locale au înfiinţat adăposturi temporare în şcoli publice şi biserici.

Cu o populaţie de 2,5 milioane de locuitori, Belo Horizonte, al şaselea oraş ca mărime din Brazilia, este situat în regiunea de sud-est, unde furtunile severe sunt obişnuite în timpul verii. Regiunea metropolitană Belo Horizonte, cu o populaţie de peste 5,1 milioane de locuitori, este a treia cea mai mare zonă urbană din această ţară, notează Xinhua.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.