Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ploile torențiale și vântul puternic au făcut PRĂPAD: 25 de localități afectate. Trei persoane rănite în Capitală

www.opiniatimisoarei.ro
furtună, vijelie, ploaie, nori

25 de localități din 11 județe au fost afectate de ploile torențiale și vântul puternic, trei persoane fiind rănite în București de crengi desprinse de pe copaci. În Harghita, un copil și 3 adulți au fost evacuați până la retragerea apelor, potrivit Mediafax.

În urma ploilor abundente și vântului puternic din cursul zilei de luni și din timpul nopții, au fost înregistrate efecte de vreme rea în 25 de localități din județele Argeș, Bistrița-Năsăud, Gorj, Giurgiu, Harghita, Ilfov, Prahova, Mureș, Suceava, Teleorman și Vâlcea și municipiul București, anunță IGSU.

Pompierii din cadrul inspectoratelor pentru situații de urgență au acționat pentru evacuarea apei din 25 locuințe, 43 curți și anexe, 11 subsoluri și beciuri, un obiectiv social, precum și pentru degajarea a 21 copaci și 1 stâlp de electricitate care au avariat 17 autoturisme. De asemenea, un acoperiș a fost dislocat de vânt.

Citește și: Anunț de ULTIMĂ ORĂ de la hidrologi - Cod roșu de inundații pe râuri din județul Bistriţa-Năsăud

În ultimele 24 de ore, traficul rutier a fost temporar blocat din cauza copacilor căzuți pe carosabil sau aluviunilor pe 4 drumuri naționale (DN 13B – HR, DN12 – HR, DN1D – PH și DN 1B – PH) și 3 drumuri județene (DJ 153D – HR, DJ 102F – PH și DJ 100C - PH).

Din cauza vântului care a desprins crengile unui copac, trei persoane din municipiul București au primit asistență medicală și au fost transportate la spital, însă nu prezentau leziuni grave.

O situație deosebită a avut loc în localitate Suseni din județul Harghita, unde din cauza debitelor înregistrate pe râul Mureș au fost inundate mai multe curți și grădini. Având în vedere nivelul apei din curtea gospodăriei, patru persoane (1 copil si 3 adulți) au fost evacuate preventiv la rude până la retragerea apei.

În acest moment se acționează în județele Bistrița-Năsăud și Harghita pentru evacuarea apei din locuințe, curți, beciuri, grădini și pentru degajarea aluviunilor de pe carosabil.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.