Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Aripa PLUS din Guvern îl atacă în continuare pe Florin Cîțu

bizmagazin.ro
pnl usr plus

Europarlamentarul PLUS Alin Mituța spune că ținta de vaccinări asumată de premierul Florin Cîțu nu va fi realizată de România, dacă se menține ritmul actual. Aprecierile vin în contextul în care europarlamentarul a acuzat că este „în cădere liberă” campania de vaccinare coordonată de premier, după ce Florin Cîțu l-a remaniat pe Vlad Voiculescu (PLUS).

„În ritmul actual, 13 țări europene vor atinge ținta de 70% din populația adultă vaccinată până la sfârșitul lunii septembrie. România nu e printre ele. Dacă media actuală de vaccinări se păstrează (76 000 de doze/zi), doar 51% din populația adultă din România va fi vaccinată până la finalul lunii septembrie iar ținta de siguranță de 70% va fi atinsă abia în decembrie. Ca să ne încadrăm în ținta de 70% ar trebui să ajungem la 113 000 de vaccinări în fiecare zi. Partea bună este că avem destule doze de vaccin disponibile ca să putem accelera ritmul. Partea proastă este că programările pentru vaccinare scad dramatic. Astăzi avem 166 000 de persoane pe lista de așteptare și peste 210 000 de locuri disponibile. E nevoie de o campanie serioasă de promovare a vaccinării, de deschiderea de mai multe centre de vaccinare în mediul rural, de implicarea medicilor de familie, de implicarea autorităților locale pe modelul Timișoarei unde primarul Dominic Fritz pregătește un maraton de vaccinare în acest weekend. Dacă vrem să revenim la normalitate, nu avem altă soluție decât să ne vaccinăm. Programarea se face aici: https://vaccinare-covid.gov.ro/”, a scris europarlamentarul PLUS pe pagina sa de Facebok.

După remanierea ministrului Sănătății, Vlad Voiculescu (PLUS), Alin Mituța a acuzat că România este pe locul 25 din 27 în UE în ceea ce privește campania de vaccinare și că eșecul aparține premierului Florin Cîțu.

„Pe când premierul Cîțu își investește energia în demiterea intempestivă a lui Vlad Voiculescu, pentru motive pe care încă nu le-am aflat, campania de vaccinare coordonată direct de prim ministru este în cădere liberă, România ajungând pe locul 25 din 27 în UE. Domnule Cîțu, coaliția v-a desemnat în această funcție ca să gestionați prioritatea zero a țării care este pandemia și vaccinarea și să susțineți reformele din programul de guvernare, inclusiv în sănătate. Vedem că nu faceți nici una, nici alta. Ca să vă citez, este vorba de onoare aici, să vedem dacă mai există onoare în România”, a afirmat la vremea respectiva europarlamentarul PLUS.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.