Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Scandalurile din USR PLUS ridică suspiciuni: PLUS rupe rândurile și se lipește de PNL?

sah strategie surse

Un lider județean USR, deputat, avansează suspiciunea că „lideri importanţi ai PLUS ar face jocuri de culise la comanda unui alt partid politic”.

Citește și: SURSE - Ludovic Orban a pus ochii pe Antena 3 și România TV: caută un om pentru o lovitură la temelie

Deputatul USR Beniamin Todosiu, copreşedintele Alianței USR - PLUS Alba, care a fost făcut "mincinos" într-un comunicat postat luni pe contul său de socializare de către celălalt copreşedinte al filialei, Mihail David (PLUS), a lansat, luni, un apel public la unitate în interiorul USR PLUS, acesta afirmând că "rufele, indiferent cât de curate sau murdare sunt, nu se spală niciodată în public", deoarece acest lucru nu ar face decât să ducă la pierderea credibilităţii în faţa cetăţenilor.

Problemele au apărut după ce săptămâna trecută consilierii locali PLUS din Alba Iulia au votat, alături de PNL, un proiect de hotărâre referitor la transportul public local pe care primarul ales pe lista USR - PLUS, Gabriel Pleşa, le solicitase să fie aprobat într-o altă formă.

Suspiciuni de ilegalitate

Liderul USR Alba, Beniamin Todosiu, a reacţionat, afirmând că este "dezamăgit şi îngrijorat" de votul colegilor de alianţă care, a susţinut acesta, şi-ar fi "bătut joc" astfel de albaiulieni şi ar fi angajat primăria într-un contract despre care ar exista "suspiciuni rezonabile că e păgubos şi cu vădite semne de ilegalitate". "Vă anunţ că voi sesiza Biroul Naţional al Alianţei USR PLUS privind acest derapaj al colegilor din PLUS, pentru că gestul lor încalcă toate principiile pe care am promis că le respectăm şi că luptăm pentru ele", a declarat, vineri, Beniamin Todosiu.

Jigniri

Luni, colegul său de alianţă, Mihail David, a scris, pe Facebook, că deputatul Beniamin Todosiu este "un mincinos".

"Am scris de două ori această propoziţie şi de două ori am şters-o, nervos şi dezamăgit. Nu am şters-o pentru că e îmi e coleg de partid, ci pentru că mi-am dat seama că ideea în sine mă face să mă simt rău. Am văzut astfel de apucături destul de des în alianţa noastră sau chiar la noi în partid. (...) Beniamin Todosiu lansează atacuri false la adresa colegilor săi şi spune că noi, cei de la PLUS, ne batem joc de cetăţenii din Alba Iulia. De ce crede el asta? Pentru că cei care sunt consilieri locali PLUS au votat pentru mandatarea primarului Gabriel Pleşa să semneze contractul cu compania de transport care a câştigat o licitaţie publică pe baza unui caiet de sarcini aprobat de Consiliul Local al Municipiului Alba Iulia, licitaţie care nu a fost contestată în instanţă. (...) Dacă Beniamin Todosiu îşi închipuie că va folosi Alianţa şi viitorul partid cum îl taie pe el capul, punând în pericol oraşul şi locuitorii săi, iar noi o să stăm şi o să privim doar pentru că el e parlamentar din partea noastră, îmi e teamă că face confuzie între principii şi interese. (...) Poate e stresat de apropiatul proces de fuziune, poate i se pare că e bine să îşi atace necolegial colegii de Alianţă, viitori colegi de partid", a scris Mihail David.

La comanda altui partid?

În replică, liderul local USR Beniamin Todosiu a declarat, potrivit unui comunicat transmis AGERPRES, că, în urma evenimentelor recente, există "o agitaţie" în rândul membrilor USR şi PLUS.

"Până acum, am încercat să reacţionez cât mai puţin, însă declaraţiile recente ale unor colegi din PLUS demonstrează tot mai clar o intenţie vădită de a crea disensiuni în interiorul Alianţei USR - PLUS Alba. Există tot mai multe voci în spaţiul public, care susţin faptul că lideri importanţi ai PLUS ar face jocuri de culise la comanda unui alt partid politic. Nu cred acest lucru şi sper, în continuare, în verticalitatea şi corectitudinea tuturor celor care au intrat în cea mai nouă construcţie politică din România: Alianţa USR-PLUS. Cred că este momentul să comunicăm mai mult, să trecem peste orgolii, să ne ascultăm unii pe alţii şi să înţelegem că un partid înseamnă oameni şi principii, nu orgolii şi interese", a afirmat, potrivit comunicatului, Beniamin Todosiu.

El a adăugat că îi invită pe colegii săi să poarte "un dialog democratic şi bărbăteşte" în interiorul Alianţei USR - PLUS.

"Rufele, indiferent cât de curate sau murdare sunt, nu se spală niciodată în public, deoarece acest lucru nu face decât să ducă la pierderea credibilităţii în faţa cetăţenilor care ne-au votat la alegerile locale şi parlamentare. (...) Suntem în sfârşit la guvernare şi nu mai avem dreptul moral să ne consumăm timpul cu certuri interne generate de orgolii, frustrări sau disperarea unor persoane de a obţine funcţii politice sau instituţionale", a mai spus deputatul USR - PLUS.

Acesta a subliniat că, în ceea ce priveşte votul consilierilor PLUS privind transportul local din Alba Iulia, îşi menţine declaraţiile şi crede că aceştia "s-au grăbit" dând un vot pentru un contract "asupra căruia planează suspiciuni de ilegalitate şi care pune o presiune imensă" pe bugetul local.

"Cred că trebuie să existe o responsabilitate mult mai mare atunci când se iau decizii care privesc banii albaiulienilor, iar aceste proiecte trebuie dezbătute cu seriozitate. În această săptămână, îi voi ruga pe consilierii locali, indiferent că sunt PLUS sau USR, şi pe primarul Gabriel Pleşa, să ne aşezăm la masa dialogului şi să găsim soluţiile normale pentru a uni această echipă, care a câştigat încrederea oamenilor din Alba Iulia", a anunţat Beniamin Todosiu.

El a subliniat că face un apel sincer la unitate şi că aşteaptă cu cea mai mare deschidere un dialog intern corect, decent şi responsabil privind viitorul Alianţei USR - PLUS în judeţul Alba.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.