Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

PMB, acuzată că încalcă drepturile persoanelor cu handicap

primaria-municipiului-bucuresti[1]

O parcare din fața Primăriei București a fost construită pe locul unei foste stații RATB încălcând astfel, în viziunea asociației OPTAR, reglementările pentru protecția persoanelor cu handicap, respectiv distanța legală instituție - stație trebuie să fie de maxim 50 de metri. Condiții care nu mai sunt îndeplinite după mutarea stației.

Pe 9 octombrie asociația OPTAR a solicitat desființarea parcării, care a fost amenajată prin blocarea trotuarului din fața Primăriei Municipiului București. OPTAR consideră că această parcare a fost avizată ilegal de Poliția Rutieră.

O petițe în acest sens a fost depusă către Agenția pentru Plăți și Inspecție Socială a Municipiului București, Primăria Municipiului București și Brigada Rutieră București solicitându-se desființarea parcării ilegale și mutarea în fața Primăriei Municipiului București a stației RATB numită „Primăria Municipiului București”.

Conform normelor legale distanța maximă de la stație la punctele de interes din vecinătatea acesteia nu trebuie să depășească 50 metri. Stația RATB respecta aceste reguli acum doi ani, dar prin amenajarea unei parcări a fost mutată dincolo de distanța legală.

Asociația OPTAR acționează,  alături de ActiveWatch, cu sprijinul Centrului de Acțiune pentru Egalitate și Drepturile Omului (ACTEDO) prin Rețeaua Pro Bono pentru Drepturile Omului, pentru identificarea cauzelor pentru care drepturile persoanelor cu dizabilități sunt încălcate sistematic.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.