Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informaÈ›ii È™i È™tiri
  • experienÈ›a premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi È™tiri, exclusivități È™i breaking news
DESCARCÄ‚ APLICAÈšIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

PMB anunţă că a semnat un contract cu Compania Eco Igienizare pentru combaterea țânțarilor în București

www.observator.ro
dezinsecție parcuri

Primăria Capitalei anunţă, vineri seară, că a semnat contract cu Compania Eco Igienizare pentru dezinsecţie şi deratizare, urmând ca săptămâna viitoare, în funcție de condițiile meteorologice, să fie demarată o amplă acțiune de combatere a țânțarilor în București, informează MEDIAFAX.

Reprezentanții Primăriei Capitalei transmit, prin intermediul unui comunicat de presă remis vineri seară MEDIAFAX, că până în acest moment, Centrul de Protecție a Plantelor a desfășurat în București cinci tratamente de prevenire și combatere boli și dăunători la plante, cu mențiunea că insecticidele folosite acționează și asupra țânțarilor și capuselor.

"Mai mult decât atât, în funcție de condițiile meteo, de săptămâna viitoare, Compania Municipală Eco Igienizare va demara o amplă acțiune de combatere a țânțarilor pe teritoriul municipiului București, în această noapte efectuându-se deja tratamente pregătitoare în parcuri din Capitală. Prin acțiunea din această noapte, compania municipală realizează testarea utilajelor achiziționate, care trebuie calibrate și optimizate înainte de demararea campaniei", potrivit sursei citate.

Citește și: Eșec de proporții: pe mandatul României s-a OFICIALIZAT primul pas pentru Europa cu două viteze

În ceea ce privește situația contractului de delegare a serviciului de salubrizare - servicii de dezinsecție, deratizare și dezinfecție, Primăria Capitalei arată că în luna ianuarie 2019 a fost semnat contractul de delegare a serviciului de salubrizare – activitățile de dezinsecție, deratizare, dezinfecție între Asociația de Dezvoltare Intercomunitară pentru Deratizare, Dezinsecție, Dezinfecție București și Compania Municipală Eco Igienizare, conform Legii 51/2006 (art 28). Contractul de delegare are la bază studiul de oportunitate aprobat de CGMB din care a reieșit faptul că prestarea acestui serviciu de către Compania Municipală Eco Igienizare este mai eficient.

Citește și: Călin Popescu Tăriceanu, DEZLĂNȚUIT total la adresa lui Klaus Iohannis: 'România are la Cotroceni un trântor solemn, un politician - creație de laborator'

În baza contractului de delegare, Primăria Municipiului București a semnat vineri contractul de prestări servicii cu Compania Municipală Eco Igienizare.

"Contractul nu a fost semnat până acum pentru că au trebuit parcurse toate etapele legale cu privire la întocmirea documentațiilor necesare obținerii autorizațiilor, dar și cu privire la achiziția de echipamente și substanțe pentru prestarea în condiții optime a serviciului de dezinsecție. În ceea ce privește contractul pe care Primăria Capitalei l-a avut cu firma Coral Impex facem precizarea că acel contract NU a fost reziliat, a fost finalizat la termen (februarie 2019) și nu a mai fost prelungit întrucât nu mai erau întrunite prevederile legale în acest sens - în luna ianuarie sesemnase deja delegarea serviciului", transmite Primăria Capitalei.

ACTIVEAZÄ‚ NOTIFICÄ‚RILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.