Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

PMB a amendat firmele de deszăpezire, dar și pe cei care nu au curățat zăpada

zapadaBuc

Traficul din București s-a desfășurat marți dimineața, 5 ianuarie, în condiții de iarnă, iar cei de la Primărie anunțau că utilajele firmelor de deszăpezire au început, de la ora 7.30, intervenția pe arterele secundare și pentru degajarea zăpezii de pe trotuare.

UPDATE 17.20: Primarul Capitalei Răzvan Sava a anunțat că au fost amendate firmele de salubrizare responsabile cu deszăpezirea.

”Am fost extrem de nemulțumit de activitatea firmelor de salubrizare responsabile cu deszăpezirea în cele șase sectoare ale Bucureștiului. Așa cum am spus și la Comandamentul de Iarnă de pe 3 ianuarie, cine nu își va face treaba, va suporta consecințele. Astăzi, inspectorii Primăriei au amendat toate firmele responsabile cu deszăpezirea din cele 6 sectoare cu câte 5000 de lei fiecare, pentru nerespectarea obligațiilor ce le revin”, a anunțat edilul pe pagina de Facebook.

Totodată, primarul Capitalei Răzvan Sava a convocat comandamentul de iarnă și le-a cerut celor responsabili să curețe arterele din București, să intervină pentru degajarea zăpezii de pe trotuare și să asigure căile de acces către spitale, stații de ambulanță și alte obiective sociale de interes public.

”Către Poliția Locală: imediat ce încetează ninsoarea aveți obligația de a ieși pe toate cele 450 de străzi care reprezintă urgența întâi. Acolo unde nu se circulă sau este zăpadă, fie că este vorba de carosabil sau trotuar, dați amenzi”, a afirmat primarul general Răzvan Sava.

 

Drept urmare intervenția pe bulevardele principale va fi reluată după ora 10.30 , atunci când traficul rutier începe să se reducă în intensitate.

De asemenea, Primăria Capitalei va începe să dea amenzi firmelor care au acționat necorespunzător pentru curățarea străzilor și trotuarelor din București.

Primăria Capitalei atenționează proprietarii de clădiri sau spații comerciale că au obligația de a înlătura zăpada depusă pe trotuarele din fața imobilelor pe care le dețin. Conform articolului 12, anexa 1 a HCGMB 120/2010, proprietarii de imobile au obligația să înlăture zăpada, gheața și țurțurii formați în perimetrul clădirilor pe care le dețin, în maxim 24 de ore de la încetarea ninsorii. Nerespectarea acestei obligații se sancționează cu amenzi de la 200 la 500 de lei pentru persoane fizice și de la 500 la 2.000 de lei pentru persoane juridice.

Pentru eventuale probleme generate de îngheț sau ninsoare, Primăria Capitalei pune la dispoziție numerele de dispecerat 0800.800.868 și 021.9844. Totodată, Primăria Capitalei adresează un apel bucureștenilor să sesizeze la aceste numere de telefon prezența pe stradă sau în scările blocurilor a unor persoane fără adăpost, pentru ca acestea să fie preluate de Poliția Locală și transportate la unul din centrele sociale ale Capitalei.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.