Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

PMP, apel către Parlament: 'Să dea dovadă de responsabilitate și să recâștige încrederea românilor'

Partidul Mișcarea Populară lansează un apel către Parlament pentru a-și relua rolul său constituțional și să adopte, de urgență, legile „cerute de români”.

„Guvernul interimar a blocat întreaga țară și se află în imposibilitatea de a pune capăt crizelor care s-au suprapus în această perioadă. De aceea, singura soluție poate veni de la parlamentarii noștri, care trebuie să se trezească din indolența lor și să preia inițiativa legislativă.

Sunt legi în Parlament care așteaptă de luni sau de ani de zile și care, printr-o mobilizare exemplară, pot trece prin plen și pot salva România. Criza pandemică înseamnă diferența dintre viață și moarte, iar proiectul Noii Legi a Sănătății zace de peste un an în sertarele parlamentarilor.

Inițiativele privind plafonarea prețurilor la energie electrică așteaptă la rând și e nevoie doar de un acord politic între partidele parlamentare pentru a le trece prin plen. Independența energetică a țării stă doar într-o înțelegere între partide pentru exploatarea gazelor naturale din Marea Neagră, care să ducă la adoptarea legii off-shore și la deblocarea investițiilor marilor companii energetice.

PMP cere Parlamentului, principala instituție a democrației, să dea dovadă de responsabilitate și să recâștige încrederea românilor, tocmai, într-un moment greu prin care trece țara noastră. Guvernul interimar are nevoie urgentă de cadrul legislativ necesar pentru a putea relua lupta cu criza pandemică, cu creșterea alarmantă a prețurilor la energie, la carburanți, la alimentele de bază, în plină iarnă”, au declarat reprezentanții PMP, într-un comunicat oficial.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.