Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

PMP: 'Armata Română și-a câștigat respectul, pe câmpul de luptă'

PMP
Cristian Diaconescu

Încheierea misiunii Armatei României în Afganistan a fost marcată, miercuri, printr-o ceremonie militară organizată la Arcul de Triumf, în cadrul căreia au defilat detaşamente reprezentând structurile care s-au aflat în acest teatru de operaţii, iar zona a fost survolată de un avion C 130 Hercules şi o formaţie de trei aeronave C-27J Spartan din dotarea Bazei 90 Transport Aerian Otopeni.

Au trecut pe sub Arcul de Triumf detaşamente ale Comandamentului Forţelor Întrunite, Statului Major al Forţelor Terestre, precum şi unul format din militari răniţi în misiunile executate în teatrele de operaţii.

”PMP aduce un omagiu Armatei Române care și-a făcut, pe deplin datoria, ca partener solid în Alianța Nord-Atlantică. Soldatul român și-a câștigat respectul și prețuirea oficialilor din NATO, datorită profesionalismului și dăruirii în misiunile militare din Afganistan.

Odată cu angajarea Armatei Române în cadrul coaliției NATO pentru democratizarea Afganistanului și pentru protejarea populației civile împotriva teroriștilor, militarii noștri s-au aflat în prima linie, în avanpostul luptelor cu talibanii. Soldații români, foarte bine pregătiți, au reușit să obțină gratitudinea din partea armatei multinaționale a NATO, dar și a localnicilor, care s-au simțit protejați și ajutați pentru desfășurarea unei vieți normale.

România a obținut statutul de țară NATO nu ca pe o favoare, ci ca o implicare directă, nemijlocită, a soldatului român, pe frontul apărării valorilor democratice în diferite zone ale lumii.

Astfel, Armata Română și-a adus” contribuția” la sacrificiul uman în cadrul eforturilor NATO în Afganistan. Respectul soldatului român a fost câștigat cu jertfă, pe câmpul de luptă.

Cu ocazia ceremoniei de retragere din Afganistan, să păstrăm un moment de reculegere, în memoria militarilor români, care au căzut la datorie.”, este mesajul lui Cristian Diaconescu, președintele PMP.

Defilarea a continuat cu detaşamente ale Brigăzii Multinaţionale de Sud-Est, Batalionului 26 Infanterie Neagoe Basarab, Batalionului 20 Infanterie Dolj, Brigăzii 282 Blindate Unirea Principatelor, Batalionului 2 Infanterie Călugăreni, Batalionului 280 Infanterie Mecanizată Căpitan Valter Mărăcineanu, Batalionului 300 Infanterie Mecanizată Sfântul Andrei, Brigăzii 1 Mecanizate Argedava, Batalionului 495 Paraşutişti Căpitan Ştefan Şoverth, Brigăzii 81 Mecanizate General Grigore Bălan, Batalionului 811 Infanterie Dej, Batalionului 812 Infanterie Bistriţa, Batalionului 191 Infanterie Colonel Radu Golescu.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.