Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Scrisoarea PMP către Alina Gorghiu

scrisoare

Co-președintelui PNL, Alina Gorghiu, i s-a cerut, sambata, intr-o scrisoare deschisa din partea PMP, sa sustina votul prin corespondenta si sa renunte la abordarile 'politicianiste' pe aceasta tema.

"Observ că după 4 luni de la alegerile prezidențiale, partidul pe care îl conduceți și-a amintit brusc de o promisiune pe care PNL a făcut-o în campania electorală aproape în fiecare zi milioanelor de români din afara granițelor, lansând un apel pentru îmbunătățirea legislației privind organizarea alegerilor. Și mai curios este faptul că apelul lansat ieri de formațiunea pe care o conduceți vine la o zi după ce eu am depus din nou în Parlament proiectul de lege privind votul prin corespondență și o inițiativă nouă, cea privind votul electronic, ambele destinate românilor de peste hotare (...) Partidul Mișcarea Populară a atras atenția asupra necesității îmbunătățirii cadrului legislativ în ceea ce privește organizarea alegerilor de peste hotare încă din octombrie 2013, atunci când a depus pentru prima dată în Parlamentul României proiectul de lege privind votul prin corespondență. La acea vreme, niciun partid politic n-a fost interesat de subiect. N-a fost interesat nici de soarta românilor de peste hotare.

(...)

Având în vedere cele menționate, fac un apel la responsabilitate, corectitudine și onestitate față de românii care v-au ales. În loc să lansați apeluri politicianiste întârziate, vă invit să vă asumați public că veți susține legea votului prin corespondență și legea votului electronic, inițiative care au fost deja dezbătute și apreciate de către românii de peste hotare.

Mai aveți o șansă să le demonstrați românilor că vă pasă cu adevărat de ei și că ați înțeles mesajul pe care l-au transmis în data de 16 noiembrie 2014. Vă cer s-o faceți cinstit, deschis și asumat, prin acțiune politică directă, sprijinind proiectele de lege care există deja și care pot fi îmbunătățite", se arata in scrisoarea trimisa de presedintele PMP, deputatul Eugen Tomac.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.