Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

PMP va propune înființarea unei Comisii parlamentare permanente pentru relația cu societatea civilă

facebook.com
Eugen Tomac

Grupul parlamentar al Partidului Mișcarea Populară va propune înființarea unei Comisii parlamentare permanente pentru relația cu societatea civilă. Decizia a fost luată în urma dezbaterii „Parlament - Societatea civilă, un parteneriat necesar”, eveniment care s-a desfășurat marți la Parlament, la inițiativa Grupului Parlamentar al Partidului Mișcarea Populară.

La eveniment au participat peste 80 de reprezentanţi ai societății civile, în vederea iniţierii unui dialog constructiv pentru îmbunătăţirea calităţii activităţii de legiferare, precum şi pentru identificarea unor soluţii eficiente la problemele fiecărei categorii de cetăţeni. În urma discuţiilor cu participanţii la dezbatere, s-a decis asupra necesităţii înfiinţării unei comisii, a cărei preocupare constantă să fie relaţia cu societatea civilă.

„Este extrem de important să începem să facem ceva cu adevărat util pentru ambele părţi. Toată lumea vorbeşte despre importanţa societăţii civile, însă nimeni nu face ceva eficient şi constructiv. Ideea de înfiinţare a unei comisii parlamentare care să se ocupe exclusiv de relaţia cu societatea civilă este esenţială în societatea de astăzi. Aceste organizaţii au fost înfiinţate ca urmare a unei nevoi, a unor probleme cu care se confruntă o categorie de cetăţeni, iar aceşti oameni fac eforturi uriaşe pentru a-i ajuta. Nu o pot face însă, pentru că se izbesc de zidul birocraţiei şi a nepăsării instituţiilor statului. Ori, fără acestea, fără activitatea de legiferare, lucrurile nu pot avansa decât anevoios sau deloc”, a declarat deputatul Eugen Tomac.

Dezbaterea „Parlament - Societatea civilă, un parteneriat necesar” este prima acţiune dintr-o serie de evenimente al căror scop este îmbunătăţirea dialogului cu societatea civilă şi cooperarea în interesul cetăţenilor, se anunţă într-un comunicat de presă.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.